Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Jornada tècnica “Solidaritat energètica entre territoris”

La jornada, organitzada per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, ha posat en comú els reptes que té Catalunya per aconseguir un model d’energia descarbonitzat.

Jornada tècnica “Solidaritat energètica entre territoris”.
Jornada tècnica “Solidaritat energètica entre territoris”

El dijous 29 de setembre, s’ha celebrat la jornada tècnica “Solidaritat energètica entre territoris” a la sala de plens del Consell Comarcal d’Osona a Vic. En total una seixantena de persones han assistit, presencialment i telemàticament, a la xerrada.

L’aprovació del Pla Territorial Sectorial per a la planificació i implantació de les energies renovables a Catalunya (PLATER) que establirà els criteris per a la instal·lació d’energies renovables ha estat el punt de partida d’aquesta jornada tècnica que ha comptat amb els ponents: Assumpta Farran, directora general d’Energia del DACC; Marta Morera, directora de l’Institut Català de l’Energia; Carme Ferrer, alcaldessa de Senan; Gil Lladó, cap de l’Oficina de Transició Energètica de l’AMB i Pau Plañella, tècnic de l’Agència Local de l’Energia d’Osona.

La cerca d’un equilibri entre els aspectes energètics, mediambientals, paisatgístics o de desenvolupament industrial ha estat l’eix de les temàtiques que els diferents ponents han abordat des de la perspectiva de les institucions representades.

Albert Puigvert, gerent de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, ha moderat la taula rodona on ponents i assistents han contrastat diferents visions de la transició energètica que Catalunya afronta amb l’objectiu de descarbonitzar el model energètic l’any 2050.

Aquesta acció forma part de les activitats de divulgació oberta de coneixements tecnològics i de gestió amb la participació d'experts del Pla anual de transferència tecnològica (PATT).

La jornada “Solidaritat energètica entre territoris” s'emmarca en el projecte Energia, Forest i Canvi Climàtic (ENFOCC) de l'Associació Leader Ripollès Ges BISAURA. És un projecte de cooperació que té com a finalitat fer arribar a les entitats locals, als diferents sectors econòmics i a la població la idea que una nova cultura energètica i forestal és possible.