Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Jornada tècnica "ACTIVITATS EQÜESTRES, una alternativa econòmica en zones rurals"

Demà dijous, 27 d’octubre, tindrà lloc la jornada tècnica del projecte Activitats eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals”Aquesta jornada és una acció dins el marc d’un projecte més ampli, impulsat per ADRINOC, que es va iniciar la primavera del 2016 amb l’objectiu d’identificar, promoure i difondre les activitats eqüestres en les vessants turística, esportiva, social i terapèutica; i per ajudar al desenvolupament del sector eqüestre com una activitat econòmica a les zones rurals.

La jornada arriba després d’uns mesos intensos de treballar amb diferents agents del territori vinculats al món eqüestre, per conèixer la seva opinió, necessitats del sector i perspectives de futur. En total han participat en el projecte més de 40 empreses i entitats de les diferents vessants: esportives, turístiques i terapèutiques.

La jornada servirà, en primer terme, per presentar els resultats tant de la diagnosi genèrica a nivell català del sector equí, com la diagnosi territorial de l’àmbit d’ADRINOC i la seva àrea d’influència. En segon lloc, es presentaran experiències de bones pràctiques d’altres territoris en els tres àmbits que s’han anat desenvolupant durant el projecte: esport, turisme i salut. Cal destacar la presència de  la prestigiosa Sra. Elisa Moya, instructora de Saumur, Màster E.G.E. (Gestió i ensenyament de l’equitació), vinculada a la Universitat d'Angers, membre de la Junta Directiva de la F.F.E, vocal de formació i vocal de ponis de la F.F.E.; que explicarà El model eqüestre educatiu a França i els seus impactes al medi rural. Finalment, durant la tarda, es realitzarà una visita a les instal·lacions del Centre eqüestre Cavall de Mar per conèixer la seva experiència en activitats esportives, turístiques i terapèutiques. 

Programa

FONT: ADRINOC