Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Joves del Solsonès fan pràctiques d'arquitectura gràcies al projecte "ODISSEU"

El "Pràcticum ODISSEU" és una iniciativa que promou les pràctiques universitàries en empreses del món rural amb l'objectiu de fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis, sobretot de les àrees rurals del país, en les franges juvenils. Per fer-ho, posa en contacte el teixit empresarial del territori amb els joves estudiants perquè puguin obtenir la primera experiència professional al seu territori rural d’origen. 

Enguany, el "Pràcticum" ha aprovat un total de 45 ofertes de pràctiques universitàries remunerades, cinc de les quals es troben a la comarca del Solsonès. En parlem amb el diari "Regió 7" (Notícia):

Diversos joves del Solsonès estan desenvolupant pràctiques aquest estiu, durant dos mesos, mitjançant un programa que vol afavorir la inserció laboral i el compromís de la joventut amb el territori rural. L'empresa solsonina que els acull és Feu i Godoy Arquitectes SLP. Carles Godoy, un dels socis de l'empresa juntament amb Anna Feu, explica que es tracta d'una bona manera de «fer feina i formar-se, i fer-se la idea d'una dinàmica de despatx».

El despatx d'arquitectes Feu i Godoy sol tenir sis persones treballant durant l'any, 
però durant els mesos de juliol i agost són dos més, sumant-hi els dos estudiants en pràctiques arribats amb el programa d'ajuts Odisseu.

Gemma Estany, tècnica de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i coordinadora del 
programa Odisseu, ha explicat a Regió7 que el percentatge d'inserció, després de les pràctiques, és de gairebé un 30%. L'any 2016 va ser d'un 25%, i el 2017 va ser d'un 28%. 

La comarca del Solsonès ha disposat de cinc ofertes aquest any, el doble que els dos anys anteriors. «Les empreses són de mides diverses i demanen perfils de tota mena. Per exemple, hi ha molta demanda d'estudiants d'enginyeries», ha continuat Estany. Concretament, tres de les ofertes d'enguany han demanat estudiants d'arquitectura, i dues, d'enginyeria.

El "Pràcticum ODISSEU" és una iniciativa impulsada per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport de les entitats promotores del projecte.

FONT: Regió 7 - ARCA