Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

"Joves i nova ruralitat, a debat"

"Joves i nova ruralitat, a debat".

Aquest dilluns 12 de novembre se celebra una nova edició de 'Els Miradors de Catalunya', que en aquesta ocasió gira al voltant dels joves i la nova ruralitat. El debat comptarà amb alguns dels experts catalans més destacats  en aquest àmbit i es podrà seguir en directe a partir de les 12 del migdia.
La situació de crisi laboral juvenil i els canvis tecnològics i socials que s'estan produint en els últims anys han propiciat que els joves vegin el món rural com una opció de vida. Aquest nou paradigma està comportant una recuperació progressiva dels valors de la ruralitat i la pagesia que plantegen la necessitat de redefinir el model de relació entre camp i ciutat.
El camp català viu un procés de transformació profunda impulsada pel sector dels joves, tant si procedeixen de famílies camperoles com si són nouvinguts, que han apostat per introduir nous valors com la proximitat, l'autonomia, el respecte pel medi ambient, el compromís social, la qualitat del producte o el treball de tipus cooperatiu.
Impulsar polítiques per canviar la tendència de l'abandonament del camp i recolonitzar-lo, fer front a l'envelliment del sector agrícola, impulsar un canvi cultural que doni més visibilitat al món rural com a espai d'oportunitats per a la gent jove i facilitar l'accés a la terra són alguns els reptes que afronten la Direcció General de Joventut (DGJ) i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

El debat de 'Els Miradors de Catalunya' estarà moderat per la periodista Cristina Puig i comptarà amb la presència d'alguns dels ponents més distingits en el sector:

  • Sra. Laura Dalmau Pol, subdirectora general de Planificació Rural del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
  • Sra. Maria Faura, Tècnica de Turisme i Patrimoni, Consorci del Lluçanès. Membre del Festival Cantilafont.
  • Il·lm. Sr. Sebastià Mata, Alcalde de Maldà i Membre de MUNIXIC.
  • Sr. Cesc Poch i Ros, director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Generalitat de Catalunya.
  • Sra. Quiònia Pujol Sabaté, Biotecnologia, cervesera i agricultora.
  • Sr. Eduard Trepat, tècnic de la Fundació Món Rural.

Més informació

FONT: www.lavanguardia.com