Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Koobizitza: la xarxa d'habitatge col·laborativa d'Euskadi, Navarra i La Rioja

En un futur, Koobizitza vol arribar a oferir l'acompanyament tècnic que necessiten aquest tipus d'iniciatives i projectes

La xarxa Koobizitza.
La xarxa Koobizitza

La xarxa Koobizitza és un fòrum i agent que aglutina els projectes cooperatius d'habitatge en cessió d'ús d'Euskadi, Navarra i La Rioja. Va sorgir a conseqüència de constants contactes i ajuda mútua teixida en els últims anys per nombroses iniciatives, i ara és un agent obert a tota iniciativa que comparteixi els objectius similars.

La seva funció és servir de paraigua a les iniciatives existents en l'entorn geogràfic d'Euskadi, Navarra i La Rioja. En l'actualitat Koobizitza està creant uns bancs de documentació oberts, amb l'objectiu de servir de plataforma per a compartir informació facilitant l'ajuda mútua per al desenvolupament de projectes d'interessos i bases comunes, posant a la disposició de tothom les diverses experiències.

A més, també interlocuta amb l'administració. A Koobizitza tenen clar que el dret a l'habitatge està molt lluny d'estar garantit, i que la legislació i reglament actual i la seva aplicació tampoc són suficients. Per tant, un dels seus objectius és treballar per a obrir vies que ajudin a conformar un marc administratiu per al desenvolupament d'altres polítiques i models d'habitatge.

També busquen difondre el model, ja que creuen que les notícies que es publiquen a vegades i les declaracions dels diferents polítics distorsionen totalment aquest model. I, de cara al futur, Koobizitza vol fer un esforç per a arribar a oferir l'acompanyament tècnic que necessiten aquest tipus d'iniciatives i projectes.