Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L'Agència de Residus de Catalunya convoca ajuts per un total de 830.000 per fomentar l'economia circular

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la convocatòria per a la concessió de subvencions per a projectes empresarials de foment de l'economia circular, amb una dotació màxima estimada de 830.000 euros, que podrà ser ampliada segons la disponibilitat pressupostària. 

Els ajuts són un instrument de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per facilitar a les empreses, sobretot a les petites i mitjanes, millorar el seu comportament ambiental en matèria de prevenció i gestió de residus i accelerar la transició cap a models de producció i consum més circulars. S'emmarquen en l'àmbit de les actuacions impulsades per la Generalitat per assolir aquests objectius i comporta la continuïtat d'actuacions de foment ja iniciades.
En concret, es finançaran actuacions d’estudis d'obtenció i testatge de prototips o projectes demostratius de nous productes o serveis lligats a l'economia circular, i projectes d'implementació en el mercat de productes i serveis que accelerin l'economia circular i que promoguin una prevenció de residus.

Les PIMES són un segment del teixit empresarial que porten a terme una funció decisiva en la creació d'ocupació i, en termes generals, constitueixen un factor d'estabilitat social i desenvolupament econòmic. Per aquest motiu, les bases de la convocatòria han ofert condicions més avantatjoses per a aquest tipus d'empreses.

Els projectes d’implementació i els estudis que poden optar a la sol·licitud són els centrats en l’ecodisseny de productes o serveis que promoguin una major eficiència dels recursos materials al llarg del cicle de vida; nous models de negoci que afavoreixin l'eficiència dels recursos; la reutilització i reparació de productes; els serveis de retorn de productes usats impulsats per l’empresa distribuïdora o fabricant, amb la finalitat de reutilitzar-los, remanufacturar-los o reciclar-los; la remanufactura; la simbiosi industrial; noves aplicacions de materials reciclats; nous processos o tecnologies que permetin valoritzar residus que actualment no s'estan valoritzant, o que n’augmentin el rendiment; i la mineria d'abocadors per a la recuperació de materials.

Els ajuts oferts poden finançar fins el 75% dels costos del projecte amb un màxim de 30.000 euros per projecte.

FONT: Agència de Residus de Catalunya