Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya celebra la seva Assemblea General a Montblanc

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya celebra la seva Assemblea General a Montblanc .

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA va celebrar ahir, 21 d’abril, la seva Assemblea General a la seu del Consorci de Desenvolupament Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia. La reunió es va iniciar amb la intervenció de Ramon Borràs, secretari de l’entitat i membre del grup Leader de la Conca de Barberà, que va donar la benvinguda als assistents.  

Seguidament, el president d’ARCA, Miquel Rovira; i Jesús Fierro, tresorer de l’entitat, van ser els encarregats de conduir l’Assemblea. La reunió va servir per presentar i aprovar la Memòria d’Activitats i els Comptes Anuals corresponents a l’anualitat 2013; així com el Dietari d’Activitats i els Comptes Anuals del 2014.  En la seva intervenció, Rovira va voler destacar la tasca que s'ha desenvolupat des de l’entitat, especialment pel que fa a la difusió i comunicació de les actuacions i projectes impulsats pels grups GAL, a través dels suports de comunicació de la pròpia entitat; així com en l’intercanvi de bones pràctiques i la recepció de visites al territori. En aquest sentit, el president de l’entitat va remarcar que en els últims dos anys, els grups Leader catalans han rebut 11 visites d’altres grups nacionals i internacionals, unes trobades coordinades des d’ARCA, amb el suport dels grups catalans.
Jesús Fierro, com a tresorer, fou l’encarregat de detallar els comptes de l’entitat.  Segons Fierro "ARCA tanca les anualitats 2013 i 2014 amb un resultat positiu, trencant així amb la tendència negativa de l’exercici anterior". Uns resultats que permeten augmentar els fons propis de l'entitat. En la seva intervenció, també va presentar el pressupost d'ARCA per l’anualitat 2015. Un pressupost, “conservador i continuista”.

Durant la reunió d’Assemblea també es va detallar el pla de treball per l’anualitat 2015. Any en el que es farà especial incidència en el suport als grups Leader en l’elaboració de les estratègies del nou període de programació 2014-2020, així com en la formació en àmbits com la comunicació i el desenvolupament d’habilitats directives i gestió d’equips.

Finalment, en el seu informe de presidència, Rovira va subratllar que tant ARCA com el Departament d’Agricultura estan treballant intensament per poder signar el conveni anual entre ambdues entitats en les properes setmanes. En aquesta intervenció, també va detallar el calendari previst per l'aprovació definitiva del nou Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.

A mode de cloenda, Miquel Rovira va subratllar la importància de comunicar i difondre les iniciatives que s’impulsen gràcies als ajuts Leader i la repercussió que aquestes tenen sobre el territori; alhora que va reconèixer la tasca que estan duent a terme els equips tècnics dels grups GAL i ARCA en aquest període de transició.

La jornada es va completar amb la visita al nou Viver Agroalimentari de la Conca de Barberà. Unes instal·lacions destinades als emprenedors i a les noves empreses agroalimentàries, per tal de facilitar el seu procés de creació i consolidació empresarial, evitant que hagin de realitzar una gran inversió en el moment inicial.  Un cop acabada la visita a l’espai del Viver, va tenir lloc una degustació de productes km0 elaborada pels alumnes del “Curs d’auxiliar de cuina”, una formació impulsada a través del programa “Joves per l’ocupació” i que es desenvolupa a les instal·lacions del Viver Agroalimentari.