Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya renova els membres de l’Assemblea i nomena la nova Junta Directiva

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya renova els membres de l’Assemblea i nomena la nova  Junta Directiva.

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA va renovar la seva Junta Directiva en el decurs de la seva Assemblea General, celebrada a la seu de l’entitat, a Solsona, el passat 16 de març. Una Assemblea que, a la vegada, va ser la primera per la majoria dels seus membres, sorgits de la renovació dels Grups d’Acció Local per al nou període 2014-2020 i que passa a estar formada per 22 representants.

La nova Junta Directiva serà l’encarregada d’administrar i representar l’entitat durant els propers 4 anys, i compta amb un total de vuit membres. Miquel Rovira, representant de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura, continuarà sent el President de l’entitat, acompanyat per dues Vicepresidències ocupades per Francesc Benet, membre del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp; i Carlez Luz, representant del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques. Jesús Fierro, del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, seguirà ocupant el càrrec de Tresorer de l’entitat; i Concepció Cañadell, del Consorci Grup d'Acció Local Noguera ‐ Segrià Nord, s’estrena com a de Secretària d’ARCA en substitució de Ramon Borràs. Finalment, les tres Vocalies les ocuparan Joaquim Felip, membre d’ADRINOC; Ferran Cid, del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià; i Josep Tarin, representant de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

A nivell de gestió, la reunió d’Assemblea també va servir per exposar diversos punts estratègics pendents d’aprovació. Així, el president d’ARCA en funcions, Miquel Rovira; i Jesús Fierro, tresorer en funcions, van ser els encarregats de presentar, per a la seva aprovació, la Memòria d’Activitats de l’anualitat 2014 i el Dietari d’Activitats 2015. En aquest punt, Rovira va voler destacar algunes de les accions impulsades des de l’entitat en aquest període, fent especial èmfasi en les visites d’intercanvi rebudes als territoris dels grups Leader catalans. Un altre punt a remarcar fou la tasca de comunicació que desenvolupa l’entitat, especialment a l’hora de col·laborar en publicacions i estudis impulsats per la Red Española de Desarrollo Rural i la Red Rural Nacional.  Una tasca que, segons Rovira, és essencial per visualitzar l’impacte que té el programa Leader, i al seu torn els Grups d’Acció Local, al territori.

Durant la reunió d’Assemblea també es va detallar el Pla de Treball per l’anualitat 2016, el qual marca l’inici d’una nova etapa en la que l’entitat es fixa com a objectiu reforçar la cooperació amb la voluntat de projectar cap a l’exterior les iniciatives catalanes i compartir idees amb altres regions europees, punt bàsic de la metodologia Leader; a la vegada que es vol mantenir la participació de l’entitat en la continuïtat i la generació de projectes sobre el retorn de joves al medi rural, la promoció de l’eficiència energètica i l’adaptació al canvi climàtic, entre d’altres temàtiques d’interès dels grups catalans.

Finalment, en el seu Informe de Presidència, Miquel Rovira va subratllar que tant ARCA com el Departament d’Agricultura estan treballant intensament per poder signar el conveni anual entre ambdues entitats en les properes setmanes.  En aquesta intervenció, també va exposar la situació actual de la Red Española de Desarrollo Rural, la xarxa estatal que engloba els grups d’acció local espanyols, de la qual Miquel Rovira n’és  tresorer.

Per la seva banda, Jesús Fierro, com a tresorer en funcions, fou l’encarregat de presentar el Pressupost de l’entitat per l’anualitat 2016. Un pressupost, segons Fierro, “conservador i continuista”, sense canvis substancials vers les anualitats  anteriors, i que s’adaptarà als canvis que puguin anar-se succeint al llarg de 2016.

A mode de cloenda, Miquel Rovira va voler agrair la tasca desenvolupada pels membres de l’Assemblea i de la Junta sortint, alhora que va remarcar el suport rebut per part dels 13 grups GAL i el Departament d’Agricultura durant els seus anys com a President.
Finalitzada l’Assemblea, es va celebrar la primera reunió de la nova Junta Directiva per designar oficialment els nous càrrecs de l’entitat.