Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya renova la seva Junta Directiva i Assemblea General

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya renova la seva Junta Directiva i Assemblea General.

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA- va celebrar ahir dia 12 de Gener la seva Assemblea General a la seu del Consell Comarcal de l’Urgell. L’acte fou d’especial rellevància per la renovació dels membres d’aquest ens de representació i l’elecció de la nova Junta Directiva.
L’ARCA és la xarxa regional dels 13 Grups d’Acció Local de Catalunya (GAL), seleccionats en el marc de l’Eix 4 LEADER del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) pel període 2007-2013, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

L’acte es va iniciar amb la benvinguda per part de la Sra. Rosa Maria Mora, presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell i actual presidenta del Consorci Leader Urgell – Pla d’Urgell. Seguidament va intervenir el Director General de Desenvolupament Rural, el Sr. Jordi Sala, el qual va remarcar la importància d’afavorir projectes que impulsin la creació de llocs de treball, apel·lant a la bona tasca que s’està realitzant per part dels equips tècnics dels grups LEADER a l’hora de guiar i donar suport als projectes que sorgeixen al territori.

Posteriorment, el president en funcions de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, Xavier Casoliva; el secretari en funcions, Ricard Pons; i Laura Ibànyez, gerent d’ARCA; van ser els encarregats de conduir la reunió. A més de la renovació de l’Assemblea i de la Junta Directiva de l’entitat, també es varen tractar altres punts com el tancament pressupostari i l’informe d’activitats realitzades durant el 2011, fent especial èmfasi en les visites que s’han rebut durant l’any al territori català per part de grups i representants institucionals provinents d’indrets com Lituània, Argentina, Andalusia, el País Basc i Galícia i els projectes en els que ha participat l’entitat com la Xarxa catalana de Dones Rurals i Urbanes i el projecte de joves ODISSEU.

També es va exposar el pla de treball i pressupost del 2012, any en el que es farà especial incidència en difondre la contribució i l’impacte del LEADER i dels projectes de cooperació als territoris rurals, a més de generar un debat participat sobre el posicionament del LEADER i de l‘estratègia pel desenvolupament rural a Catalunya, pel període posterior al 2013.

Adrià Marquilles, president del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central; i Jesús Fierro, president del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, van intervenir al torn de paraula per agrair la tasca desenvolupada pels membres de l’Assemblea i Junta sortint, intervencions que van ser secundades per tots els membres.

Finalitzada l’Assemblea, es va celebrar la primera reunió de la nova Junta Directiva per designar els nous càrrecs: Sr. Miquel Rovira i Comas com a president, en representació de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura; el Sr. Carles Luz i Muñoz com a Vicepresident primer, en representació del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques; la Sra. Rosa Maria Mora i Valls com a Vicepresidenta segona, en representació del Consorci Leader Urgell – Pla d’Urgell; el Sr. Ramon Borràs i Ramon com a Secretari, en representació del Consorci de Desenvolupament Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia; el Sr. Jesús Fierro i Rugall com a Tresorer, en representació del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya; el Sr. Antoni Clement i Guitart com a Vocal primer, en representació de l’ Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i el Sr. Juli Muro i Manso com a Vocal segon, en representació del Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori.

La propera reunió de la Junta Directiva d’ARCA es realitzarà el proper dia 27 de gener a la seu de l’entitat, a Solsona.