Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’Associació Leader de Ponent posa en marxa quatre cursos de gastronomia per alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Lleida amb l’objectiu de promoure el producte local

L’Associació Leader de Ponent posa en marxa quatre cursos de gastronomia per alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Lleida amb l’objectiu de promoure el producte local.

L’Associació Leader de Ponent posa en marxa el proper dijous, 25 de gener, de 9 a 11 del matí, el primer dels quatre cursos de gastronomia centrats en el producte local que realitzarà a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Emmarcada en el projecte GUSTUM, la proposta té per objectiu promocionar els aliments produïts a les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i Les Garrigues i posar-los en valor davant dels futurs professionals del món de l’hostaleria. Aquests estudiants, formats a la província, són un col·lectiu estratègic ja que seran prescriptors dels productes locals en un futur proper.

A través de quatre sessions els 45 alumnes del 3r curs del "Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració" i els de 3r curs del "Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració" de l’Escola d’Hoteleria de Lleida coneixeran de primera mà el valor dels productes de les quatre comarques a través d’un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca. Aquest elaborarà un menú de tres plats utilitzant productes del seu territori. Durant la sessió cada xef repassarà les qualitats i característiques de cada producte, la forma òptima de treballar-lo i els resultats que se n’obtindran.

La primera sessió serà impartida pel xef Albert Marimon del "Restaurant La Cava" de Tàrrega. El seguiran Joel Castanyé de "La Boscana" de Bellvís l’1 de febrer, Mercè Tomàs del "Restaurant l’Estel de la Mercè" de Lleida el 8 de febrer i, clausurarà el curs el dijous 22 de febrer Xavier Benet del "Restaurant Hostal Benet" de Les Borges Blanques.

Tots els xefs estaran acompanyats a més d’un productor de cada zona que els ajudarà a explicar millor el producte utilitzat i el valor que té per a la gastronomia. 

Entre els plats que s’elaboraran al curs destaquen, entre d’altres, els esfèrics de Formatges Camps amb codonyat de Bellvís, els alls trufats d’Agramunt, unes sopes de pa, all i timó dels Bessons, uns postres de flors, fulles i fruita de Juneda o bearnesa de carabasses amb costella del Siscar.

L’Associació Leader de Ponent i Gustum: impuls del producte local artesà i de qualitat
GUSTUM és un projecte coordinat per l’Associació Leader de Ponent que té com a objectiu promoure el desenvolupament econòmic del territori a partir de la promoció del producte local artesà i de qualitat en sinergia amb altres sectors econòmics com la restauració, el turisme i el petit comerç.
L’Associació Leader de Ponent és una entitat sense ànim de lucre i configurada con a Grup d’Acció Local (GAL) creada per a gestionar la metodologia Leader del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-20120 a les comarques del Pla d'Urgell, l'Urgell, les Garrigues i el Segrià (sud). Una de les línies d’actuació de l’Associació és l’execució de projectes de cooperació amb altres GAL, com el projecte GUSTUM, i projectes estratègics com "Espais Naturals de Ponent". Tots dos són finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (57%) i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) (43%).

FONT I FOTOGRAFIA: Associació Leader de Ponent