Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L'Associació Leader del Ripollès organitza dos tallers per promocionar el producte local a les escoles

Aquesta setmana, en el marc del projecte "Territori educador. Ens mengem les valls", l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura organitza dos tallers per promocionar el producte local i de proximitat a les escoles del seu territori. Així, dimecres tindrà lloc el taller "Cuinem productes de territori amb robot de cuina", una demostració de com utilitzar aquesta eina per aprendre a elaborar receptes amb els productes del territori. I el dijous 26 d'octubre s'ha previst un "Taller de cuina i degustació de producte local per a nens i nenes de primària".

"Territori educador. Ens mengem les valls" és una iniciativa que 
pretén promoure una cultura d'alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l'escola, tot comptant amb la implicació dels productors agroalimentaris locals, el professorat i els pares i mares dels alumnes.
Les actuacions del projecte consisteixen en la promoció de productes locals com la carn de xai i cabrit, els lactis i formatges, la trumfa de la Vall de Camprodon i la patata del bufet d’Orís, la carn de vedella i la de poltre, els embotits, entre d’altres. Aquesta promoció es fa a través del treball a l’aula mitjançant materials pedagògics especialment pensants per al projecte, visites a productors agroalimentaris amb els alumnes, i sessions i tallers informatius i formatius per a les famílies, centrats en el producte de proximitat, la seva expressió gastronòmica i la seva importància nutricional.

Tallers

FONT: Associació Leader Ripollès Ges Bisaura