Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, conjuntament amb “Mas Vinyoles Venture Factory”, organitzen una jornada dedicada al vehicle elèctric com a repte i oportunitat en el món rural

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, conjuntament amb “Mas Vinyoles Venture Factory”, organitzen una jornada dedicada al vehicle elèctric com a repte i oportunitat en el món rural.

En el marc del projecte de cooperació catalana  ENFOCC “Energia, Forest i Canvi Climàtic”, liderat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, s’ha organitzat a Mas Vinyoles Hub una jornada sobre mobilitat amb vehicle elèctric com a repte i oportunitat en el món rural.

La jornada s’ha realitzat aquest dilluns, 19 de juny, a Sant Pere de Torelló, i ha comptat amb una quarantena d’assistents interessats en aquesta temàtica, entre professionals, representants municipals, empresaris, professors universitaris, emprenedors, etc...

L’objectiu era fer una profunda reflexió sobre el desenvolupament de la mobilitat elèctrica. Els canvis que suposarà en el consum energètic i el medi ambient, però també els reptes i oportunitats que presenta per a la indústria, els serveis i l'emprenedoria, així com els canvis d'hàbits personals que se'n derivaran tant a les ciutats com a les zones rurals.

L'acte va comptar amb la participació de Miquel Àngel Escobar, en representació de l’"ICAEN", que va presentar el Pla d’infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics de Catalunya (PIRVEC) i va anunciar importants ajuts amb aquest objectiu, especialment de cara a 2018. Patrick Renau, del "Centre de Recursos del Vehicle Elèctric" (CREVE, de Santa Perpètua de la Mogoda), per la seva banda, va reflexionar sobre aspectes específics de la mobilitat elèctrica en àmbits rurals, tenint en compte les necessitats diferenciades dels seus habitants i dels forasters de pas o turistes. Santi Martínez, CEO d’"Estabanell Energia", va explicar la seva experiència en desplegament de xarxes de punts de recàrrega i les greus limitacions que imposa la regulació espanyola per als anomenats gestors de recàrrega. Koldo Crespo i Jacob Peral, de l’empresa "Sorenoid", van presentar "Menorca Smart Island", que pretén impulsar la mobilitat elèctrica basada en energies renovables a Menorca, tant als vehicles terrestres com a les embarcacions. Finalment, Xavier Cañadell, de l’empresa "Electromaps", va presentar la seva plataforma informàtica que permet localitzar centenars de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Catalunya, Espanya i molts altres països, de forma molt interactiva amb l’usuari.

Alguns dels assistents, conductors de vehicles elèctrics, van certificar els canvis d’hàbits que representa la conducció elèctrica i també la necessitat de comptar amb plataformes com la d’"Electromaps". En el col·loqui, que va durar més d’una hora, es va posar de manifest el gran interès dels assistents per la mobilitat elèctrica que, per exemple a Catalunya representa de moment només el 0,2% del parc mòbil però que s’espera que creixi de forma molt important en els propers anys. Així, Catalunya podria seguir l’exemple de Noruega on el 25% dels nous vehicles matriculats ja són elèctrics.

Al finalitzar l'acte, els assistents van tenir la oportunitat de provar un vehicle elèctric de mostra per poder veure de primera mà la seva funcionalitat. Val a dir que quatre dels assistents van venir amb el seu VE, vehicles que foren carregats amb la planta fotovoltaica autònoma de "Mas Vinyoles".


FONT I FOTOGRAFIES: Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura