Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura organitza una jornada de viabilitat econòmica d'explotacions de Plantes Aromàtiques i Medicinals a Mas Vinyoles

L'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura organitza una jornada de viabilitat econòmica d'explotacions de Plantes Aromàtiques i Medicinals a Mas Vinyoles.

La jornada s’ha realitzat aquest dijous, 23 de novembre, i ha comptat amb 40 assistents, entre ells, professionals del sector de producció de Plantes Aromàtiques i Medicinals (PAM), tècnics de desenvolupament rural, divulgadors i investigadors científics.

L’objectiu general de la jornada ha sigut generar debat entorn la viabilitat futura de les explotacions de PAM a tot el públic mitjançant la millora i intercanvi de les competències i el coneixement dels productors de plantes aromàtiques i medicinals (PAM). Des de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura es creu en la producció de PAM com a eina de diversificació de l’economia en zones i rurals i de sostenibilitat.

La sessió ha començat amb una breu benvinguda per part de la Sra. Àngels Guiteras, gerent de l’Associació Leader, i del Sr. Ermen Llobet, promotor de Mas Vinyoles Hub, parlant de l’activitat d’ambdós entitats i la seva aposta concreta per les PAM. Seguidament, la Sra. Eva Moré, divulgadora i investigadora del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, ha realitzat la ponència central de la jornada titulada ‘Models de producció de PAM i la seva viabilitat econòmica’, i ha seguit la Sra. Mireia Franch, sòcia de la cooperativa Sambucus, presentant el treball en producció de PAM de la cooperativa a Mas Vinyoles com a eina d’integració social.

Després d’una pausa breu, s’ha procedit amb una Taula Rodona buscant el debat entre diferents agents del sector. La dinamització ha anat a càrrec d'Eva Moré, i hi han participat representants de les empreses Artesano Natural (Ripoll), Cervesa La Minera (Sant Joan de les Abadesses), Aromik (Gombèn), i l’Herbolari de Sau (Vilanova de Sau). Durant la Taula Rodona s’han pogut presentar els diferents projectes entorn les PAM i obrir torn de paraula amb el públic. Per acabar, Mireia Franch ha guiat una visita a través finca Mas Vinyoles, on hi tenen la producció i l’assecador de PAM. La clausura de la jornada ha  anat a càrrec de la Sra. Àngels Guiteras agraint l’assistència i deixant l’Associació Leader a disposició de qualsevol dubte.

FONT I FOTOGRAFIES: Associació Leader Ripollès Ges Bisaura