Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central participa al seminari de la ENRD sobre desenvolupament rural

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central participa, avui dimecres, al seminari “Thematic Group on Smart and Competitive Rural Areas” organitzat per la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (European Network for Rural Development -ENRD) amb el suport de la Comissió Europea.
L'objectiu d'aquest seminari és donar a conèixer Programes de Desenvolupament Rural per a potenciar zones rurals competitives i intel·ligents.

La presentació que el gerent de l’Associació, Eduard Barcons, realitzarà durant el seminari, es centrarà en la metodologia RIS3 lligada al programa Leader. Un dels instruments que brinda aquesta metodologia són els projectes d’especialització i competitivitat territorial, projectes finançats per fons regionals de la Comissió Europea. En aquest sentit, des del grup s’està redactant un projecte on l’objectiu central són els beneficis que poden rebre els projectes Leader.

L’Associació, en el marc del projecte "Start-up Rural", pretén aprofitar l’estructura del grup Leader per tal d’impulsar un projecte d’especialització i competitivitat territorial, creant sinèrgies entre el programa Leader, Diputació de Barcelona i RIS3CAT.

Amb tot això, la finalitat última és la d’incrementar els serveis i recursos de les empreses beneficiàries d’ajuts Leader amb diferents accions de suport dins de mesures tals com la innovació, l’economia verda i circular i polítiques de talent.

L’Associació és un dels 11 Grups d’Acció Local de Catalunya encarregats de la gestió del programa Leader. El Leader és una metodologia inclosa dins el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020) en base a la qual es convoquen ajuts per a entitats i empreses amb la finalitat de millorar la qualitat de vida a les zones rurals i fomentar la diversificació econòmica, preservant-ne el medi ambient i l’entorn rural. A banda de la tramitació del programa Leader, des de l’Associació es lideren projectes de cooperació enfocats a la preservació del medi natural, el foment d’energies renovables, al suport a l’emprenedoria i a l’acceleració del creixement, la incorporació de joves dins del món empresarial, la recuperació de productes agroalimentaris autòctons, etc. Un d’aquests projectes és Start-up Rural.

FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central