Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central pionera en la tramitació online dels ajuts LEADER

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, reconeguda com a Grup d’Acció Local (GAL) pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu principal gestionar la metodologia LEADER, posa en funcionament una nova plataforma de tramitació d’ajuts leader.
Aquesta plataforma ideada pel GAL i desenvolupada per l’empresa berguedana Inforber Serveis Tic SL, té com a objectiu facilitar la gestió documental dels expedients i la millora comunicativa entre els actius del GAL (beneficiaris, membres de l’Associació, Oficines Comarcals...).

La plataforma està pensada perquè el beneficiari, amb el suport de l’equip tècnic del GAL, pugui tenir accés des de qualsevol lloc i en tot moment a la documentació presentada i a l’estat d’evolució dels tràmits del seu projecte, sense haver de desplaçar-se físicament a les oficines de l’Associació. D’aquesta manera, s’agilitzarà el tràmit i es millorarà la comunicació entre el GAL i els usuaris.
Així mateix, ofereix transparència i una millor governança de la globalitat dels projectes i de la fase en la qual es troben, de manera que tots els agents col·laboradors del LEADER podran tramitar i consultar les documentacions necessàries a l’instant, ja sigui per part de les Oficines Comarcals, Juntes, Comissions tècniques i/o Assemblees.

Per tal que tots els nous beneficiaris puguin saber quin és el seu funcionament, es portaran a terme jornades formatives.

Amb la implantació d’aquesta nova eina es facilita l’extracció d’indicadors, ja que al haver-hi tota la informació LEADER, es poden obtenir estadístiques objectives i reals a l’acte per tal de conèixer l’estat d’execució de cada projecte, així com els projectes presentats, els llocs de treball creats i consolidats, etc. Totes aquestes dades estadístiques es podran consultar a través de la web www.catcentral.cat.

Vídeo explicatiu


FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central