Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central rep la visita d'una delegació de grups Leader de Polònia

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central va rebre ahir, 19 de setembre, la delegació de grups d’acció local (GAL) de la regió de Lublia (Est de Polònia), formada per membres d’ òrgans de govern, representants dels GAL de Polònia i promotors.

A Polònia, és el segon període que apliquen la metodologia Leader i van començar amb el Leader Plus com a prova pilot. La raó de la visita era la de conèixer la implantació i la metodologia del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya del període 2007-2013.

La visita va començar en el projecte Leader “Logos Berguedà”, situat a l’Ametlla de Merola de Puig-Reig, on Virgínia Parramon va explicar el projecte als Polonesos.
Antoni Clement, president de l’Associació i Alcalde de Puig-reig, va explicar qui érem i la composició de l’Associació. L’equip tècnic del GAL va exposar els projectes que s’havien subvencionat dins del període 2007-2013 i els objectius principals de l’Associació, on cal remarcar la voluntat de cooperar en projectes Europeus amb objectius compartits amb Polònia. També van informar de les noves línies de treball del GAL, com l’ avanç de l’administració electrònica Leader de cara a beneficiaris i membres del grup, i de maridar Leader i emprenedoria a través de noves eines.
Durant la visita ens va acompanyar Miquel Rovira, president de Xarxa Regional dels Grups d´Acció Local de Catalunya (ARCA) i de l’ Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura.

Posteriorment ens vam desplaçar als “Casals de Sagàs”, on Josep Dadón, Cap del Servei d’Ajuts i Competitivitat del DAAM, va obrir la visita amb l’explicació de les ajudes del Contracte Global d’Explotació (CGE). Després, Jordi Rovira, representant dels Casals de Sagàs, va explicar els projectes que es van presentar en els altres períodes del Leader i en el Contracte Global d’Explotació, ensenyant l’obrador, els horts, l’explotació agrària i el restaurant els Casals de Sagàs.

Per a tancar la visita a projectes Leader, es va visitar “La Burricleta” de Perafita. Els promotors ens van explicar la filosofia del projecte i el funcionament de les bicicletes elèctriques.

 

FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central