Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L'Avenc de Tavertet, empresa Leader adherida al CGS, guanya el I Premi de Turisme Responsable de Catalunya

L'Avenc de Tavertet, empresa Leader adherida al Codi de Gestió Sostenible de la Garrotxa i el Collsacabra (CGS), ha guanyat el I Premi de Turisme Responsable de Catalunya, en la categoria d'allotjament gran, i Mas Les Comelles, de la Vall d'en Bas, també Leader i també compromesa amb el CGS, ha quedat finalista en la d'allotjament petit. Els guardons, creats en el marc del congrés Turisme Responsable en Destinacions, es van lliurar divendres a la nit a la torre Agbar de Barcelona i pretenen distingir aquelles iniciatives turístiques que beneficien la comunitat local i el medi ambient.
En la categoria de millor allotjament petit, va guanyar Casa Leonardo, un hotel rural ubicat a Senterada, a les portes de la vall Fosca, al Pallars Jussà. Per la seva banda, el premi a l’allotjament gran va ser per a l’Avenc de Tavertet, un projecte familiar que ha recuperat una masia gòtica i que treballa en equip amb la població local.
La iniciativa que va guanyar en la categoria de millor contribució a l’economia local va ser El Cinquè Llac, una travessa circular per a senderistes que transcorre pel Pallars i l’Alta Ribagorça. El premi al millor proveïdor de turisme accessible i inclusiu va ser per a InOut Hostel, un alberg situat a Collserola amb una plantilla formada en un 90% per persones amb alguna discapacitat.

Més reconeixements
Els altres guardonats de la nit van ser: Tarannà Club de Viatges (millor proveïdor d’excursions responsables), Associació Open House Barcelona (millor gestió del patrimoni cultural a través del turisme), MónNatura Delta de l’Ebre, de la Fundació Catalunya-la Pedrera (millor gestió del patrimoni natural a través del turisme) i Creative Tourism Network (millor iniciativa en el turisme responsable).

El congrés Turisme Responsable en Destinacions, que és itinerant, s’ha celebrat a Barcelona entre l’1 i el 4 d’octubre. Dins d’aquest esdeveniment s’ha impulsat la creació dels Premis de Turisme Responsable de Catalunya, que es convocaran cada any a partir d’ara.

FONT: Gestió Sostenible Rural