Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’empresa de la Cerdanya Socarrel SL presentarà aquest maig la seva experiència de sostenibilitat a la conferència mundial de GRI a Amsterdam

L’empresa cerdana Socarrel SL, beneficiària del projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural d’implantació de polítiques de RSE a les petites i mitjanes empreses dels territoris Leader, participarà entre el 22 i el 24 de maig a la Global Conference on Sustainability and Reporting que organitza bianualment l’organització internacional Global Reporting Initiative(GRI) a Amsterdam. Socarrel SL ha estat seleccionada com a representant de les prop de 50 empreses del programa que aquest 2012 van elaborar el seu primer informe de sostenibilitat, per presentar la seva particular experiència al taller “Petites i Sostenibles: Memòries realistes i profitoses per a pimes”, que tindrà lloc el dia 23.

La Global Conference on Sustainability and Reporting de GRI és un dels esdeveniments mundials més importants en el camp de la sostenibilitat i la responsabilitat social empresarial. Al llarg de tres dies, prop de 1.500 persones representants de 80 països, líders en el camp empresarial, de la consultorira, polític o acadèmic, debatran en sessions plenàries, tallers i treball en xarxa entorn les oportunitats i els desafiaments claus per tendir a una economia global més sostenible. En el marc de la conferència, a la qual ha estat expressament convidada la representant de Socarrel SL, Mercè Colomina, es presentaran també finalment les directrius de la nova Guia G4 de GRI per a elaborar memòries de sostenibilitat.

Fundada l’any 2004 a Montellà de Cadí (Cerdanya), Socarrel SL és una empresa dedicada a la consultoria i execució de treballs vinculats al medi natural. Està especialitzada en projectes de gestió forestal (ordenacions de forests, gestió i promoció de l’ús públic, informes ambientals, tractaments silvícoles, recuperació de camins, etc),  si bé, darrerament, ha  incorporat altres serveis de caràcter més turístic, com la venta i lloguer de bicicletes elèctriques. Socarrel SL manté un fort compromís amb el territori, la innovació i la qualitat, i ha afrontat el repte de donar compte bianualment dels seus impactes econòmics, ambientals i socials, com una oportunitat de millora contínua i de diàleg i comunicació amb els seus grups d’interès. (www.socarrel.com)

En el marc del projecte Gestió Sostenible Rural, Socarrel SL ha estat tutoritzada pel Consorci Leader Alt Urgell - Cerdanya, que des de 2009, i juntament amb 17 grups d’acció local més de Catalunya, Balears i Aragó, situen la Responsabilitat Social Empresarial com un eix estratègic clau de la seva política de desenvolupament sostenible territorial. Sota la coordinació de  l’Associació pel Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), Gestió Sostenible Rural ha impulsat la sostenibilitat i la RSE en més de 200 empreses beneficiàries d’ajuts Leader, ha programat més de 70 accions per avançar cap a la creació de Territoris Socialment Responsables i ha afavorit la intercooperació i la creació de sinergies entre territoris rurals sostenibles. El programa ha comptat amb el suport explícit del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, que ha  incorporat el foment de la RSE en les  línies estratègiques de l’Eix 4 del Pla de Desenvolupament Rural de Catalunya 2007-2013.

 

FONT: ADRINOC