Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’activitat ramadera s’inicia a l’espai test de la Vall del Ges Orís Bisaura

El lloc test de Sora disposa de corral, munyidores, tanc refrigerat per a la llet, aigua, llum i ramat de 40 segalles de cabres de raça alpina.

Espai test de Sora.
Espai test de Sora

El passat dilluns, 3 de juliol, es va iniciar l’activitat a l’Espai Test de la Vall del Ges Orís Bisaura. L’Abril Ibáñez és la jove emprenedora que ha estat seleccionada per tal que pugui desenvolupar-hi la seva activitat, ajudant-la en la inserció al sector agrari. Ho compagina amb els estudis del Cicle de grau superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a l’Escola Joviat de Manresa.

Els espais test agraris es situen entre la formació i la incorporació agrària professional per reduir la complexitat i el risc d'emprendre en el sector agrari.

L’Espai Test de la Vall del Ges Orís Bisaura està format per dos llocs test: el que ja està en funcionament a la finca La Casanova de Sora, i un altre que està en construcció a la Casanova del Cullell a Sant Pere de Torelló. Aquest és el primer espai test ramader de Catalunya, ja que fins ara els espais test del territori estaven dedicats al sector agrícola.

L’espai test agrari de la Vall del Ges Orís Bisaura està recolzat per nou entitats del territori que n’han assumit la Governança: l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, els dos propietaris de les finques que formen l'espai test, l'Associació de Propietaris Forestals de la Serra de Bellmunt, el Consorci de la Vall del Ges Orís Bisaura, Creacció, l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló i la Cooperativa Agrària de Torelló.

El lloc test de Sora disposa de corral, munyidores, tanc refrigerat per a la llet, aigua, llum i  ramat de 40 segalles de cabres de raça alpina. El cost d’aquesta infraestructura és de 35.000€, que s’han gestionat a través del projecte PECT BCN Smart rural, finançat per la Generalitat de Catalunya (fons FEDER) i la Diputació de Barcelona i també el finançament d'ARCA. El ramat de 40 cabres té un valor de 10.000€, finançat per l'Obra Social Caixabank.