Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’ARCA promou la innovació del sector agroalimentari en dos PECTs a Lleida i Tarragona

Els projectes són ‘Agrobiofood Ponent’ liderat per la Diputació de Lleida i ‘Pobles Vius i Actius’ liderat per la Diputació de Tarragona

Francesc Lluch presentant el PECT ‘Agrobiofood Ponent’.
Francesc Lluch presentant el PECT ‘Agrobiofood Ponent’

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) participa en dos Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), els quals s’emmarquen en l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i en el Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Es tracta del PECT ‘Agrobiofood Ponent’, liderat per la Diputació de Lleida, i del PECT ‘Pobles vius i actius’, liderat per la Diputació de Tarragona; conjuntament amb altres agents públics i privats i amb la col·laboració dels grups d’acció local de cada territori.

 

Tots dos PECT promouen el desenvolupament local i la innovació del sector agroalimentari i l’ARCA hi participa en dues operacions amb objectius molt similars, amb la voluntat d’estendre l’experiència del projecte PECT ‘BCN Smart Rural’ a altres demarcacions, cofinançat també pel PO FEDER Catalunya 2014-2020 i la Diputació de Barcelona en la primera convocatòria d’aquest tipus de projectes.

 

D’una banda, les accions previstes pretenen posar en marxa una xarxa de suport a la innovació i al relleu rural, a partir de dinamitzar i enxarxar els obradors i a altres equipaments de transformació agroalimentària i dotar-los d’eines per optimitzar els seus serveis cara als emprenedors agraris, als quals també s’oferirà instruments de suport. En el cas de Tarragona, ARCA serà l’encarregada de realitzar un estudi en detall a nivell micro de la cadena de valor agroalimentària del Camp de Tarragona. D’altra banda, les accions preveuen la posada en marxa de 4 espais test agraris, 2 a cada demarcació. Els espais test són dispositius per a la incorporació de persones que no tenen tradició familiar pagesa a l’agricultura o a la ramaderia i són un suport clau per afavorir el relleu generacional agrari.

 

El pressupost previst per a dur a terme els dos projectes és de 308.146,25 euros en el cas d’‘Agrobiofood Ponent’ i 377.056,25 euros per a ‘Pobles Vius i Actius’, i ambdós tindran una durada de dos anys.