Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya celebra la seva Assemblea General

Ahir, dimarts 15 de desembre, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya va celebrar la seva Assemblea General amb la participació dels diferents Grups d’Acció Local. A causa de l’actual situació sanitària derivada de la Covid-19, la trobada es va fer de forma telemàtica.

Assemblea General d'ARCA.
Assemblea General d'ARCA

Durant la sessió, el gerent d’ARCA, Albert Puigvert, va presentar el Pla de Treball 2021, el full de ruta que ha de guiar els passos de l’entitat durant els pròxims dotze mesos. Un dels punts més destacats del document és la promoció de la redacció d’una Agenda Rural Catalana. En aquest sentit, l’any passat, França va aprovar l’Agenda Rural Francesa, amb prop de 200 mesures concretes per a promoure el desenvolupament rural al seu territori. ARCA defensa seguir els passos del país veí i treballarà per a la creació d’aquest projecte de la mà de l’Associació Micropobles de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. L’objectiu és donar resposta a les necessitats de les zones rurals catalanes.

Prèviament a l’Assemblea General, es va celebrar una nova trobada de la Junta Directiva de l’entitat. Entre els temes tractats, es va acordar demanar a l’actual consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que els Grups d’Acció Local puguin ser beneficiaris de les convocatòries dels Grups Operatius.

Així mateix, a mig matí, els membres d’ARCA van gaudir de les ponències de dues expertes en desenvolupament rural en l’àmbit europeu.

D’una banda, la Sra. Maria Gafo Gómez-Zamalloa, cap d’unitat responsable de la República Txeca, Hongria, Romania, Eslovàquia, banda ampla i inclusió de la Unitat de Desenvolupament Rural i pre-adhesió de la Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea, va parlar sobre l’estratègia que està treballant Europa al voltant d’una visió a llarg termini de les zones rurals. D’altra banda, la Sra. Meritxell Serret, actual delegada del govern de la Generalitat de Catalunya a la Unió Europea i exconsellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, va compartir una estona amb els membres d’ARCA i els va orientar sobre les estratègies del nou període europeu, fent especial incidència en el marc financer que la Unió Europea té previst implementar durant els pròxims set anys i els fons de recuperació europeus.