Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L’Escola Joan Maragall de Ripoll estrena el primer Bicibús del Ripollès

Un grup d’infants es desplaçarà de casa cap a l’escola en bicicleta amb el suport d’adults voluntaris. El Bicibús compta amb 3 rutes que enllacen diferents punts de la vila amb l’escola.

Bicibús.
Bicibús

El primer Bicibús de la comarca del Ripollès ja és una realitat, la col·laboració entre l’Associació Leader Ripollès, l’Ajuntament de Ripoll, l’Associació Canvis en Cadena i la comunitat educativa de l’Escola Joan Maragall ha promogut la implantació d’aquest model de mobilitat sostenible a la capital del Ripollès.

El 22 d’abril, el Bicibús es posa en marxa amb 3 rutes i 11 parades que connectaran diferents punts de Ripoll amb l’escola. Cada escamot ciclista està guiat per adults voluntaris i en diferents punts de la ruta es van incorporant els infants que es desplacen cap al centre lectiu. El seu funcionament recorda al dels busos interurbans que fan parada en un recorregut i horaris establerts.

L’associació que ha dinamitzat aquest primer Bicibús a Ripoll és Canvis en Cadena. Aquesta iniciativa, originària de la comarca d’Osona, ha implantat desenes de bicibusos a diverses poblacions de Catalunya i la tendència segueix en creixement.

Per a garantir la seguretat i el correcte funcionament del Bicibús s’han format 6 pares i mares de l’escola que voluntàriament acompanyaran als nens i nenes. Per altra banda, tot l’escamot ciclista vestirà armilles d’alta visibilitat per garantir un desplaçament segur.

L'acció de promoció i difusió del Bicibús s'emmarca en el projecte Energia, Forest i Canvi Climàtic (ENFOCC) de l'Associació Leader Ripollès Ges BISAURA. És un projecte de cooperació que té com a finalitat fer arribar a les entitats locals, als diferents sectors econòmics i a la població en general la idea que una nova cultura energètica i forestal és possible, a fi de generar un impacte important als nostres territoris rurals.