Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Comissió Euopea posa en marxa consultes sobre LIFE + i Natura 2000.

Nota de la Comissió Europea

La Comissió Europea ha posat en marxa dos consultes en línia en matèria de medi ambient. La primera d'elles és sobre el proper instrument financer per al medi ambient, que succeirà a l'instrument LIFE + després de la seva expiració a finals de 2013. La segona tracta del finançament de Natura 2000, la xarxa de la UE de zones protegides. Ambdues consultes duraran fins a mitjans de febrer de 2011.

En el cas de LIFE +, es recullen opinions sobre els objectius, prioritats i mètodes d'ajuda. Aquesta consulta en línia forma part d'una consulta pública més àmplia i la Comissió aprofitarà els seus resultats en formular una proposta de nou instrument. Interessen especialment les reaccions de les administracions nacionals, regionals i locals, de les parts interessades en assumptes de medi ambient, del sector privat i de la població en general. La consulta consisteix en dinou preguntes i es fa en sis idiomes de la UE (alemany, espanyol, francès, anglès, italià i polonès). Durarà fins al 15 de febrer. LIFE ha aportat més que 2 000 milions d'euros a la conservació del medi ambient des de 1992. Poden accedir a la consulta en

http://ec.europa.eu/environment/consultations/life.htm # _en.htm

La segona consulta, sobre el finançament de la xarxa Natura 2000, servirà per una Comunicació prevista per a l'estiu de 2011 que avaluarà el plantejament actual del finançament d'aquesta xarxa. La consulta pregunta si el plantejament adoptat fins ara ha estat adequat per a l'aplicació eficaç de la xarxa i busca nous procediments per augmentar els seus èxits. Es recullen les opinions dels poders públics, del sector privat, de les parts interessades en matèria de medi ambient i dels ciutadans amb interès en el tema. La consulta consisteix en deu preguntes, encara que també s'accepten respostes i comentaris lliures. Natura 2000, que és la pedra angular de la política de biodiversitat de la UE, és la major xarxa interconnectada de zones protegides del món. 
Abasta ara gairebé el 18% de la superfície terrestre de la UE. La consulta, que es fa en sis llengües, acaba el 17 de febrer de 2011.

 Veure:

http://ec.europa.eu/environment/consultations/natura2000_en.htm