Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Comissió Europea obre a consulta pública el Full de ruta sobre la 'Visió a llarg termini per a les Àrees Rurals'

La Comissió Europea ha anunciat que desenvoluparà una "Visió a llarg termini per a les Àrees Rurals", per permetre a les zones rurals europees aprofitar al màxim el seu potencial i donar-los suport per fer front a desafiaments com el canvi demogràfic, la connectivitat, el risc de pobresa o l'accés limitat als serveis.
Per a conèixer l'opinió de les parts interessades i de la població rural europea, la Comissió ha publicat el seu Full de ruta, obert a consulta pública.

Aquesta iniciativa establirà una visió per al futur de les àrees rurals per al 2040 i reunirà punts de vista que cobreixin desafiaments com ara:

  • Canvi demogràfic i despoblació.
  • Connectivitat.
  • Millora d'ingressos.
  • Accés limitat als serveis.

També explorarà solucions innovadores, inclusives i sostenibles entorn la transformació climàtica i digital i la crisi de la COVID-19.

Aquest full de ruta està obert per a rebre comentaris fins al 9 de setembre de 2020. Es tindran en compte els comentaris per a un major desenvolupament i ajust de la iniciativa. La Comissió resumirà les aportacions rebudes en un informe resum explicant com es tindran en compte aquestes aportacions i, si s'escau, perquè no es poden dur a terme certs suggeriments. Aquesta consulta es durà terme comptant amb la col·laboració de les persones que viuen a les zones rurals, així com amb els actors rurals i les autoritats locals i regionals.

Pots fer les teves aportacions aquí.

S'espera que el procés de desenvolupament de la visió condueixi a la publicació d'una Comunicació de la Comissió abans de l'estiu de 2021. La seva preparació inclourà diversos serveis de la Comissió, inclòs el Centre Comú d'Investigació (CCI), així com les aportacions de molts altres interessats, una consulta pública a gran escala i diversos projectes de recerca finançats a través d'Horitzó 2020, entre altres fons europeus.

FONT: Comissió Europea