Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Consellera Teresa Jordà farà la cloenda de l’Assemblea ordinària de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), que agrupa els 12 Grups d’Acció Local de Catalunya

L’Assemblea General d’ARCA, es celebrarà el proper dijous dia 30, a Solsona, a la seu del CTFC (Carretera de Sant Llorenç, Km. 2, Solsona).

ARCA desenvolupa la seva activitat en quatre eixos de treball centrats en les funcions de representativitat i presència en altres estaments i organitzacions, el recolzament i suport als grups GAL, la participació en projectes de desenvolupament rural i de cooperació, i la comunicació i difusió de projectes, bones pràctiques i metodologies.

Des de l’Associació es realitzen principalment tasques de coordinació i assistència tècnica als grups; recolzant-los en l’organització d’actes i jornades, i facilitant-los-hi la formació i l’assessorament tècnic que necessiten en cada moment. ARCA treballa també vetllant perquè s’atenguin els reptes i necessitats dels territoris rurals de Catalunya, desenvolupant i participant en diversos projectes que volen fer-hi front (PECT BCN Smart Rural, GO RETA, Smartcatchallenge...). Tot plegat, ho fa establint col.laboracions i complicitats amb d’altres entitats dels territoris rurals, d’àmbit català, espanyol (forma part de la Red Española de Desarrollo Rural) o Europeu.

Durant l’assemblea, a part de fer balanç de les actuacions d’ARCA, i d’entre altres temes, es presentarà per la seva aprovació, i per tal d’elevar-ne una proposta  al Departament, una proposta per a la redacció de l’"Agenda Rural de Catalunya", instrument que es considera molt necessari per ordenar el futur del món rural català, sempre treballada amb els actors i agents principals del territori.

Prèviament a la reunió d’Assemblea, s’han previst un seguit de ponències centrades en presentar les estratègies de desenvolupament econòmic que s’estan treballant aquests mesos al nostre país, i que compten amb la participació d’ARCA. Entre les que destaquen la presentació de l’Aliança 2030 (de la qual ARCA és entitat promotora), a càrrec d’Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, i la presentació de l’Estratègia Catalunya 2022, a càrrec de Genís Roca, president de Roca Salvatella i coordinador del grup de treball de l’estratègia i Neus Monllor, consultora agrosocial i membre del grup de treball.

FONT: DARP - ARCA