Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Cooperativa L'Olivera participa a la conferència "Connectant l'Europa rural - Aprendre del passat, per a preparar el futur", organitzada per ENRD

La Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (European Network for Rural Development - ENRD), va ser l’encarregada d’organitzar la jornada “Connectant l'Europa rural - Aprendre del passat, per preparar el futur", celebrada el passat 2 de juny a Brussel·les.  La trobada es va centrar en debatre i intercanviar informació sobre la tasca realitzada per la comunitat de desenvolupament rural de la Unió Europea durant el període de programació 2007-2013;  així com oferir un espai de trobada als actors del medi rural per intercanviar punts de vista sobre els reptes a afrontar durant el període 2014-2020.

La conferència va reunir 200 actors implicats en el desenvolupament rural de 28 països europeus: representants dels Grups d’Acció Local (GAL) de la UE, representants de les xarxes rurals nacionals, organitzacions rurals, autoritats de gestió, membres de la Comissió Europea, etc;  entre els que es trobava Carles de Ahumada, director de la Cooperativa L’Olivera de Vallbona de les Monges.  Cal assenyalar que els participants de cada país es van seleccionar prèviament. En el cas espanyol, de les cinc places disponibles, la Red Rural Nacional va seleccionar la Cooperativa L’Olivera com a representant dels actors locals, ja que aquesta iniciativa també havia estat seleccionada com a exemple de bona pràctica en el darrer recull elaborat per la Xarxa Europea.

L’acte es va desenvolupar a partir de sessions plenàries, centrades en el paper que juguen les Xarxes Rurals europees alhora de millorar les polítiques de desenvolupament rural, i en com utilitzar les lliçons apreses i l’experiència de cara al nou període de programació. Així mateix, també es va exposar la tasca que està duent a terme la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural - ENRD en aquesta etapa de transició entre períodes de programació. En paral·lel, es van desenvolupar un seguit de workshops participatius on es va debatre sobre com millorar la implementació dels Programes de Desenvolupament Rural i incrementar la participació dels actors implicats, al mateix temps que es va posar de manifest la importància de la cooperació i la creació de xarxes de networking en el marc del programa Leader. 

Les conclusions de la jornada, així com les ponències i les fotografies, es poden consultar a través del següent enllaç de la ENRD:
http://enrd.ec.europa.eu/en-rd-events-and-meetings/seminars-and-conferences/enrd-final-event/en/enrd-final-event_en.cfm