Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La festa de la pagesia ‘Benvinguts a Pagès’ se celebrarà aquest any de forma virtual

La festa de la pagesia ‘Benvinguts a Pagès’ se celebrarà aquest any de forma virtual.

Benvinguts a Pagès, la gran festa de la pagesia catalana, se celebrarà aquest any de forma virtual condicionada per la pandèmia de la covid-19. El primer cap de setmana d’octubre, els dies 3 i 4, l’esdeveniment es podrà seguir a les xarxes socials amb un programa per donar a conèixer l’origen dels productes de consum diaris que es produeixen arreu del país. Una vintena de productors oferiran xerrades, visites virtuals, receptes, entrevistes i tutorials amb consells sobre alimentació. Totes les activitats es recullen a la pàgina web benvingutsapages.cat. Les visites guiades virtuals donaran l’oportunitat de conèixer explotacions de carn, embotits, aviram, ous i altres productes d’horta i posar en valor la feina de pagesos i ramaders.

Els tutorials amb consells per a una alimentació saludable estaran protagonitzats per pagesos que treballen amb mel, pa i queviures, vins i caves, fruita, carn, embotits i herbes aromàtiques. En el marc d’aquest Benvinguts a Pagès virtual donaran a conèixer recomanacions per gaudir dels productes de temporada i aprofitar les seves propietats.

Els restaurants i allotjaments divulgaran també per la xarxa la seva feina durant tot el cap de setmana. Es podrà entrar fins als fogons d’un restaurant del Segrià i descobrir les tècniques de cuina d’un hotel gastronòmic de Falset, entre d’altres. A més es podran visitar cases rurals del Berguedà i un hotel de Tarragona.

També es podrà adquirir productes directament als productors, per la qual cosa, l’esdeveniment és també “un repte” per accelerar la digitalització de les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país.

Més enllà de la virtualitat, es mantenen les rutes de cap de setmana per fer de manera individual quan es desitgi.

Els organitzadors preveuen poder recuperar el format original de la festa de la pagesia catalana en l’edició del 2021, que també tornarà a les dates habituals del primer cap de setmana de juny.

FONT: monrural.cat