Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La fira "Masies+Sostenibles" es consolida al Solsonès

La fira "Masies+Sostenibles" es consolida al Solsonès .

La IV edició de la fira "MASIES + SOSTENIBLES" es consolida com una fira de referència en el món rural que acosta als habitants de les masies, tècnics/ques, i professionals de les instal·lacions i de la construcció, diferents aspectes, tècniques, productes, maquinària i experiències en els àmbits de les energies renovables, l’ecoconstrucció, nous materials, tècniques constructives, i legislació energètica, amb l'objectiu de generar entre tots un territori més sostenible.

Unes setanta persones van assistir a les xerrades tècniques realitzades durant el matí del dissabte, i centrades en diferents àmbits de treball. Així, Martí Boada va parlar de la relació entre infraestructures, paisatge i sostenibilitat; Gabriel Barbeta va explicar com el fet de recuperar el saber de les masies pot ser una via sostenible de futur; i Josep Bunyesc va detallar com cal construir i rehabilitar els espais per gastar menys energia. Per finalitzar l'espai de xerrades tècniques va tenir lloc una taula
 debat sobre quines estratègies econòmiques i socials cal seguir per aconseguir l’autosuficiència i la sostenibilitat d'un territori.

Durant la fira també es va realitzar una visita a la Granja Escola l’Auró, un exemple d'arquitectura sostenible en un edifici aïllat; i dos tallers pràctics, un per aprendre a construir revocs ecològics amb argila, calç i mixtos; i l'altre, dirigit als infants, per descobrir tot jugant com fer que una casa sigui més sostenible.
En paral·lel als tallers, va tenir lloc una burricletada pel territori de masies.

L'espai firal, integrat a la Fira de Sant Isidre, va comptar amb la presència de 12 empreses del sector, que van aprofitar l'espai per mostrar els seus productes i serveis, i explicar-ho als visitants i públic assistent mitjançant un seguit de xerrades tècniques.

Més informació: www.masiessostenibles.cat


FONT i FOTOGRAFIES: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central