Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Fundació Carasso presenta dues convocatòries d'ajuts per abordar els nous reptes ecosocials

Amb "Compondre Sabers" i "Del Camp al Rebost", es finançaran entre 11 i 19 projectes de caràcter inspirador. L'entitat fa una crida a la participació de totes les persones que intervenen en alguna fase del procés alimentari agroecològic.

Foto: Fundació Carasso.
Foto: Fundació Carasso

La Fundació Daniel i Nina Carasso ha presentat les seves dues convocatòries per a l'any 2021. Es tracta de "Compondre Sabers per imaginar i construir futurs sostenibles", en la línia d'Art Ciutadà, i "Del Camp al Rebost. Emprenedoria col·lectiva per accelerar el salt d'escala de l'alimentació agroecològica", en la línia d'Alimentació Sostenible. Amb elles, s'aborda de forma decidida l'emergència del canvi climàtic i de justícia social, reptes fonamentals en el context de reconstrucció actual. L'entitat destinarà a les dues convocatòries un total de 900.000 euros, amb els quals es podrà donar suport a entre 11 i 19 projectes. El termini per presentar les candidatures finalitzarà el pròxim dimarts 20 d'abril.

En concret, la línia d'Alimentació Sostenible té com a objectiu garantir l'accés universal a una alimentació respectuosa amb les persones i els ecosistemes. En aquest sentit, la nova convocatòria va dirigida a iniciatives col·lectives de transformació, elaboració i/o distribució d'aliments agroecològics i locals. Es vol arribar a projectes on el nucli de treball siguin qualsevol mena de productes alimentaris propis de sistemes de producció sostenible, ja siguin derivats de la ramaderia, agricultura, pesca, apicultura o d'altres activitats recol·lectives o extractives, així com altres formes de consecució de productes primaris.

Així doncs, poden concórrer a la convocatòria diferents tipus d'iniciatives: obradors compartits, és a dir, tots aquells espais on diverses persones o empreses poden preparar les seves elaboracions agroecològiques per treure-les al mercat amb un registre sanitari; cuines públiques o privades ja existents per al seu aprofitament com cuines comunitàries, destinades a l'elaboració de menús sostenibles i agroecològics per a una determinada comunitat i, particularment, per a les persones en situació de vulnerabilitat; i iniciatives de logística i distribució col·lectives, com centres d'apilament, plataformes de transport compartit, espais logístics, supermercats cooperatius, plataformes de venda i qualsevol altre tipus d'iniciatives de distribució de productes agroecològics i locals basades en els principis de l'economia social i solidària, la innovació social i la participació dels productors en la governança. Es poden consultar les bases de les dues convocatòries aquí.

FONT: Fundació Carasso