Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

“La Garriga rural: a l’ombra del modernisme?”

La Garriga ha impulsat el projecte "La Garriga rural, a l'ombra del modernisme?",  amb l’objectiu de recuperar el passat rural de la població.
D’entre les actuacions que s’han planificat en el marc d’aquest projecte, destaca l’exposició fotogràfica El món agrari a les terres de parla catalana, on s'han pogut veure imatges de paisatges, conreus i formes de treball que s'han donat a diferents indrets del territori català.  L’exposició forma part d’un projecte impulsat per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, que pretén facilitar a la societat el coneixement històric del sector agrari des de finals del segle XIX per poder comprendre la realitat actual.
Aprofitant l’exposició fotogràfica, l’Ajuntament ha fet una crida als veïns de la Garriga per recopilar imatges antigues sobre la població. Gràcies a la seva col·laboració, s'han recollit fotografies relacionades amb la vida al municipi fins als anys 50 i 60 del segle XX que es destinaran a la creació d’un arxiu fotogràfic sobre la Garriga rural.

Cal destacar també la realització d’un documental sobre la vida i treball a la Garriga fins a mitjans dels segle XX. Aquest documental ha comptat amb la participació de diversos veïns de la població relacionats amb el món de la pagesia. A través d’un seguit d’entrevistes, els veïns han parlat de la vida, el treball, la família i l’esbarjo a la Garriga Rural.
Es preveu que el documental estigui enllestit l’any vinent.

Notícia