La Garrotxa, territori socialment responsable, exemple de bona pràctica al llibre “Amb valor afegit” de la UdG
Amb valor afegit. Empreses micro, petites i mitjanes compromeses amb la societat pretén impulsar la gestió de la responsabilitat social de les pimes i el seu compromís amb el bé col·lectiu. El llibre, elaborat per "Vector5" per encàrrec de la "càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG", inclou casos de bones pràctiques i una guia de gestió.
El document es divideix en quatre parts. A la primera part s’hi troba una conversa entre alguns membres del consell assessor de la "càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG" i Josep M. Canyelles els quals ens ofereixen la seva particular visió de la Responsabilitat Social, des d’una vessant individual però a la vegada pensant en la col·lectivitat, la ciutadania, el món de la empresa, les polítiques, el planeta i l’ètica. A la segona part s’analitza el compromís de les pimes, el sentit de la responsabilitat i de la RSE, la metodologia per portar-la a terme des d’un enfocament integral, així com els beneficis que aquesta aporta. A la tercera part es planteja com gestionar l’RSE, és a dir, com endegar un procés de millora, portar a terme la diagnosi i el pla d’acció, i com plantejar-se, en la mesura que sigui possible, la contribució per tal que el territori avanci cap a la responsabilitat social. Finalment a la quarta part hi trobem casos de bones pràctiques d’algunes empreses de les comarques gironines que o bé tenen un llarg recorregut en RSE o bé han iniciat algunes accions de d’RSE.
És en l’apartat tercer del llibre on trobem la comarca de la Garrotxa com a exemple de territori socialment responsable. En aquest apartat es parla del projecte Gestió Sostenible Rural: implantació de l’RSE a les empreses i entitats dels territoris Leader (PDR 2007-2013), projecte gestionat conjuntament per ADRINOC i la Fundació Garrotxa Líder, a la vegada que es ressalta el paper del Codi de Gestió Sostenible, elaborat amb l’objectiu de promoure la implantació de polítiques de gestió socialment responsables a les organitzacions públiques i privades del territori, com a fórmula per contribuir al seu desenvolupament sostenible.
Finalment, destacar també que una empresa Leader del territori d’ADRINOC, el Càmping Bassegoda Park, apareix com a exemple d’empresa gironina amb bones pràctiques de RSE. El càmping destaca pel seu compromís conscient i actiu amb el medi ambient, un compromís que aprofiten per ser a la vegada una empresa en innovació constant.
Podeu descarregar-vos el llibre aquí.
FONT: ADRINOC