Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia impulsen 'Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural'

Amb la voluntat de potenciar les interrelacions entre Galícia i Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia han posat en marxa ‘Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural’, que forma part de la iniciativa Galícia, Pòrtic Universal. La mostra, que es celebra del 29 de maig a l’1 de juny al Moll de la Fusta de Barcelona, oferirà unes aules de tast amb un ampli programa de degustacions, un maridatge de productes de qualitat, una exposició d’artesania gallega, demostracions d’activitats artesanals, àrees d’informació turística i actuacions de grups musicals.

El Departament de Governació i Relacions Institucionals, on estan adscrits els centres culturals d’arrel gallega, ha coordinat el suport institucional de la Xunta de Galícia, dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, de Cultura i d’Empresa i Ocupació; així com de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.

Cal destacar també la col·laboració de l’emblemàtic Centre Gallec de Barcelona, així com de la resta de centres culturals d’arrels gallegues d'arreu del territori, concretament dels municipis de Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, la Llagosta, Lleida, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Tarragona i Terrassa.

La implicació dels centres culturals, amb una nova visió a l’hora de gestionar la cultura representativa d’altres comunitats de l’Estat espanyol a Catalunya, i l’aposta de la Xunta de Galícia per donar suport a la realització d’activitats que combinen la promoció de la qualitat dels productes gallecs i dels mateixos recursos turístics, són dos dels principals elements de l’organització d’aquesta mostra.

Aula de tast professional amb maridatge de productes de qualitat

Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural’ oferirà un conjunt d’activitats que inclouen una aula de tast professional, amb un ampli programa de degustacions i un maridatge de productes de qualitat, així com àrees de promoció turística i actuacions musicals, d'entre les que destaquen les dels grups Milladoiro, Riu i Xarop de Canya.

El projecte Gustum és l’encarregat de la mostra agroalimentària catalana, amb la presència d’un total de 57 productors artesans agroalimentaris de diferents comarques catalanes. Cada un dels dies de la fira hi haurà una mostra de 15 productors diferents: vi, oli, cervesa artesana, xocolata, galetes, formatges, embotits, licors, etc. Els visitants podran degustar aquests productes amb la compra prèvia de tiquets, el 50 % del valor dels quals es destinarà a menjadors socials i l’altre 50% serà pel productor, a més de poder adquirir qualsevol dels productes presents a la mostra. 

Galícia, Pòrtic Universal és una infraestructura molt versàtil que inclou una exposició d’artesania gallega, una mostra de productes alimentaris gallecs amb denominació d’origen, una demostració d’una activitat artesanal gallega, àrees d’informació de Turgalicia i Xacobeo,una aula professional de tasts i actuacions de grups musicals. A més, també es podran comprar els productes de cada consell regulador de productes agroalimentaris, emparats per denominació d’origen o indicatiu geogràfic protegit, que participen en aquesta iniciativa

Més informació de la jornada

 

FONT: DAAM