Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Generalitat defensa la creació d'una "Agenda Rural" per fer front al despoblament i generar oportunitats arreu del territori

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha intervingut al Parlament de Catalunya on ha defensat la creació d’una Agenda Rural que “pugui tenir els recursos necessaris per dotar els pressupostos d’allò que el nostre país necessita”. Budó ha exposat “que tot i que la despoblació és un repte global, a Catalunya, el despoblament rural s’està desaccelerant, i aquest és el primer pas per revertir el despoblament”.

La portaveu del Govern ha exposat que des de l’Executiu està duent a terme el projecte Un país d’oportunitats, un país viu. Un projecte que reforça l’aliança del Govern de la Generalitat amb els diferents territoris de Catalunya per fomentar el creixement econòmic, actuar davant el despoblament i l’envelliment poblacional, millorar el nivell vida i garantir la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans. Budó ha defensat que el projecte “ha passat de ser una novetat a ser una demanda pel propi territori”.

La consellera ha assegurat que “som un Govern municipalista” i ha recordat el compromís de l’Executiu de millorar les condicions de vida en l’àmbit rural. Entre les mesures destaquen la millora de la connectivitat i fomentar la idea que el món rural té un valor estratègic per al desenvolupament sostenible de Catalunya.

Budó ha fet una crida a la resta de partits polítics a treballar conjuntament per garantir l’equitat territorial i ha apuntat que els pressupostos del 2020 “són expansius i hem tingut l’oportunitat de concretar les inversions territorials que ens han de permetre créixer i millorar el nostre país”. La titular del Departament de la Presidència ha clos la seva intervenció fent una petició al govern espanyol a què ajudi “a seguir revertint la despoblació rural amb aquells recursos que són necessaris per al nostre país”.

FONT: Generalitat de Catalunya