Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Generalitat impulsa l'emprenedoria i la recerca al voltant de l'economia circular

La Generalitat impulsa l'emprenedoria i la recerca al voltant de l'economia circular.

El Departament de Territori i Sostenibilitat col·laborarà enguany amb la vuitena edició del "Programa de Generació d’Idees", organitzat pel Parc de Recerca UABper promoure sinergies entre investigadors, empreses, entitats i ciutadania.

L’edició d’enguany se centra especialment en l’economia circular, que pretén trencar amb el concepte lineal i insostenible d'extreure, produir, consumir i llençarAixí, davant el creixement constant de la població, l’economia circular pren relleu com a model innovador basat en la circularitat dels recursos, amb productes dissenyats per durar i retornar a la cadena de valor, incorporant l'eliminació de tòxics i l'ús d'energies renovables.
A més dels beneficis mediambientals, l’economia circular representa una oportunitat i un repte per impulsar la competitivitat i la creació d'ocupació a les economies europees i mundials, amb un mercat estimat de 30 milions d’euros anuals que s'espera triplicar abans de 2030.

10 nous projectes d’economia circular
El "Programa de Generació d’Idees", que s’iniciarà el proper mes de juny, combina la formació teòrica i pràctica, perquè el sector investigador conegui com transferir a la societat les seves propostes d’innovació per a resoldre  el repte que suposa aquest nou paradigma.
L'objectiu és crear sinergies entre investigadors, empreses i entitats per generar projectes capaços d'oferir nous models de consum i producció sostenibles a partir de propostes d'experts en la temàtica. S’espera la participació d’una cinquantena de persones, que generaran al voltant de 10 projectes. Les inscripcions estan obertes fins al 28 de maig.
 
Un programa en tres fases 
El programa s’estructura en tres fases. La primera consistirà en diferents sessions co-creatives per idear els nous projectes i solucions disruptives basades en la recerca dels investigadors i investigadores. En la segona fase, els participants rebran formació en aspectes clau com la propietat intel·lectual, la valorització, el model de negoci, el finançament i tècniques de presentació, amb l’objectiu de poder validar els seus projectes. A la vegada, els projectes estaran assessorats per mentors experts en aquests aspectes. Per finalitzar aquesta fase, tots els grups presentaran els seus projectes i, d’aquests, en seran escollits 5 que passaran a la fase final.
Per últim, el 5 de juliol els finalistes presentaran els seus projectes davant de persones expertes en valorització d'idees de negoci que escolliran les tres propostes guanyadores. El primer premi consistirà en 2.500 euros i sis mesos ‘d'incubació’ a l'edifici Eureka del Parc de Recerca UAB; el segon premi, ‘ 1.500 euros i sis mesos ‘d'incubació’, i el tercer premi,1.000 euros i tres mesos ‘d'incubació’. 
Web del "Programa de Generació d’Idees"

FONT: Departament de Territori i Sostenibilitat