La "GustumRecepta", una nova fórmula per incentivar el consum de productes de proximitat
El projecte de cooperació GUSTUM, coordinat per l’Associació Leader de Ponent i impulsat conjuntament pels altres Grups d‘Acció Local de Catalunya, presenta "La GustumRecepta", una sèrie de vídeo receptes amb xefs del territori i productes locals.
La proposta sorgeix després de l'impacte econòmic que pateix el sector de la restauració, el turisme i el petit comerç per la crisi de la COVID19. I en aquests moments de confinament, la cuina s'ha convertit en una de les activitats més populars per a fer durant aquests mesos.
Amb "La GustumRecepta" es vol donar a conèixer i visualitzar els productors i elaboradors de proximitat a través de receptes fàcils i ràpides per fer a casa. Els plats que cuinaran diferents xefs del territori, s'elaboraran amb productes locals que es podran comprar amb una cistella pensada per a l'elaboració de cada recepta.
Amb aquesta iniciativa es vol donar suport a un sector que s'ha vist greument afectat per l'impacte de la pandèmia com ho és el de la restauració i visibilitzar, una vegada més, la tasca incansable de les productores i elaboradores del territori, que dia a dia treballen perquè la gent pugui continuar alimentant-se i aposti pel producte de proximitat i que amb aquesta crisi han hagut de reinventar-se.
La primera vídeo recepta, que es podrà visualitzar aquest dimecres pel canal de Youtube del projecte GUSTUM, serà una Coca de botifarra negra i vinagreta de mel amb safrà, que elaboraran els cuiners Rosa Terés i Joan Marco, del restaurant Cal Menut de Belianes. Els productes que s’utilitzaran per a l’elaboració del plat seran dels productors Ca la Cova, Aromis de la Conca, Formatges Sant Gil d'Albió, Cooperativa d'Arbeca i l'Olivera Cooperativa.
Un altre dels objectius d’aquesta iniciativa és donar suport a entitats i/o associacions de productors del territori i és per això que, en aquesta primer vídeo s’ha comptat amb la col·laboració de "Fet a la Conca"; una cooperativa de productores i elaboradores de la Conca de Barberà que comercialitzen els seus productes sota aquest segell. Els lots tindran un preu de 38,5 euros i es podran comprar a la botiga online de "Fet a la Conca", tot i que no només hi haurà productes de la seva marca sinó que també s’han mostrat predisposats a col·laborar amb elaboradors d’altres zones i distribuir els seus productes de manera conjunta.
Seran els membres de la mateixa cooperativa els que també prepararan i distribuiran les cistelles. Els enviaments d’aquests lots es limitaran a les comarques de l’Urgell, les Garrigues i la Conca de Barberà per qüestions logístiques i es podran adquirir fins el dia 4 de juny.
FONT: projecte GUSTUM