Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La REDR va escollir els càrrecs de la Comissió Permanent durant la seva Assemblea Ordinària celebrada el 27 de juny a Belchite

Aurelio García Bermúdez ha estat reelegit com a President de la REDR durant l'Assemblea Ordinària de la Xarxa Espanyola, celebrada el 27 de juny a Belchite en el marc de les Jornades Tècniques sobre "El Desenvolupament Local Participatiu 2014-2020" de la Xarxa Aragonesa.
Durant la seva intervenció, el president de la REDR va destacar la necessitat que els grups siguin presents, des d'aquest moment, en tot el procés d'elaboració i implementació de les Polítiques de Desenvolupament Rural (Acord d'Associació, PDR i els Programes Locals) durant el proper període de programació 2014 - 2020

Juntament amb el president, també van ser elegits els membres de la Comissió Permanent de la Red, l'elecció va ser unànime entre més dels 100 grups de desenvolupament rural que hi eren representats. La nova composició de la Comissió Permanent és:

Vicepresident Primer: José Luis Bergillos López. Representant d'Andalusia.
Vicepresident Segon: Belarmino Fernández Fervienza. Representant d'Astúries.
Secretària: Lourdes Arruebo de Lope. Representant d'Aragó
Tresorer: Miquel Rovira i Comas. Representant de Catalunya
Vocal: Jesús Celada Andreu. Representant de Cantàbria.

Durant l’Assemblea es va aprovar el balanç de comptes i la memòria de l’any 2012, així com el pressupost de l'any en curs i les activitats programades per aquest 2013.

L'Assemblea, que es va desenvolupar amb normalitat, es va centrar en la situació actual dels Grups i les polítiques territorials, va fer un balanç de cada CCAA respecte el LEADER i quines problemàtiques sorgeixen de la seva aplicació, a més de mirar al futur, dictat pel nou període de programació.
Segons el president de la REDR, "El que tenim clar de cara a aquest nou període 2014-2020, és que hi ha barreres que són innegociables", "que no passin fons del primer pilar al segon, que l'ús de multifons faciliti que aquestes aportacions arribin a tots els Grups de Desenvolupament perquè cap d'aquests grups es quedi sense ells i, com diu l'Acord d'Associació, que no només els Grups, sinó la societat civil, el teixit social dels territoris, s'involucri en les accions".

Bermúdez va tenir paraules d'agraïment pels representants territorials i els Grups d'Acció Local pel suport  ofert en la composició de la nova Comissió Permanent de la REDR. El president també va voler donar les gràcies a la Xarxa Aragonesa de Desenvolupament Rural, a ADECOBEL i a l'Ajuntament de Belchite per la seva col·laboració en l'organització de les jornades.

FONT: REDR