Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La revista de la Red Rural Nacional es fa ressò de les iniciatives El Planter, l'Observatori de Joves, Odisseu i Viure a Rural

El número 49 de la revista està dedicat a la joventut rural

Revista de la Red Rural Nacional.
Revista de la Red Rural Nacional

L'últim número de la revista de la Red Rural Nacional, dedicada a la joventut rural, recull en dues pàgines a quatre iniciatives de suport als joves rurals de Catalunya. Es tracta d'El Planter, l'Observatori de Joves, Odisseu i Viure a Rural. El text destaca que "eDepartament d’Acció ClimàticaAlimentació i Agenda Rural de Catalunya ha posat a la disposició dels joves diversos instruments per a facilitar i dinamitzar la creació d'empreses agràries i no agràries, a través dels GAL", i que faran referència al "projecte de dinamització de joves; l'oficina virtual El Planter, dins de la web Ruralcat; l'Observatori de Joves, amb les dades dels joves incorporats des de 2015; Odisseu, que és un projecte de cooperació LEADER per a incentivar i facilitar el retorn de joves al medi rural; Viure a Rural, per a trobar habitatge en el medi rural".

En relació al Planter, la revista assenyala que "es tracta d'una nova oficina virtual dedicada als joves que serveix de punt de trobada i d'informació per als qui decideixen incorporar-se a l'activitat agrària a Catalunya, amb una atenció especial per aquells que no tenen experiència prèvia en el sector".

Sobre l'Observatori de Joves s'assenyala que "és una eina de consulta dels joves que s'han incorporat en l'activitat agrària des de l'any 2015 amb l'ajuda de primera instal·lació de joves agricultors i les ajudes directes de la PAC, on es poden comparar tots els perfils de joves instal·lats per comarca, orientació productiva, sexe, producció ecològica".

De l'Odisseu diu que "fomenta el retorn a les zones rurals d'origen i l'arrelament de joves formats, a través del contacte i la implicació dels principals agents que incideixen en la seva transició: les universitats i centres de formació, les empreses locals, les institucions i Administracions que intervenen en les polítiques de desenvolupament rural, d'ocupació i de creació d'empreses i de joventut".

I, finalment, sobre Viure a Rural es destaca que "trobar habitatge en el medi rural és complicat, sobretot per als joves que volen emprendre i la plataforma Viure a Rural ajuda a trobar-la a través d'un
cercador. Va dirigida als qui decideixen anar a viure en una zona rural, a les famílies que volen començar un altre projecte de vida i a les empreses de nova creació. Reuneix els municipis LEADER inclosos en els 11 grups d'acció local catalans, en el marc del projecte Odisseu per al retorn de joves en el món rural. També permet buscar altres recursos i serveis, agrupats en set temes d'interès: treball i emprenedoria, educació, salut, habitatge, esports, cultura i oci i medi ambient".

Aquí podeu consultar la revista.