Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La revista "Desenvolupament Rural i Sostenible" presenta iniciatives sobre micologia i noves tecnologies posades en marxa en territoris rurals.

Nota del MARM

El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí ha editat el número 7 de la revista "Desenvolupament Rural i Sostenible", una publicació dedicada a la divulgació de les iniciatives de desenvolupament rural i la presentació dels seus protagonistes: homes i dones que treballen amb il.lusió i esforç en la realització de projectes per a revitalitzar les zones rurals i crear teixit productiu i social.

En aquesta edició, la revista recull un reportatge sobre el Projecte de cooperació interterritorial, subvencionat pel MARM "Micologia, conservació i desenvolupament", l'objectiu és la conservació de determinats boscos associats a la producció de bolets i tòfones, difonent els usos i aprofitaments d'aquests productes. També s'inclou un altre reportatge sobre el projecte pilot "Centres de gravació de dades en el medi rural", igualment finançat pel MARM i desenvolupat per la Fundació etnodiversitat en diversos municipis d'Osca, l'objectiu és fixar la població rural a través de la creació de centres d'ensenyament en el maneig de les noves tecnologies de la comunicació i la informació.

En un altre apartat de la revista, la presidenta de la Federació d'Associacions de Dones Rurals "Sol Rural", Francisca Gago Aguilera, escriu sobre les iniciatives d'aquesta associació per promoure la participació de les dones rurals en el desenvolupament dels territoris, sota el prisma de la igualtat de gènere. En aquest sentit, Francisca Gago considera que el futur de la dona rural passa per l'ús de les noves tecnologies, la formació i l'aprofitament integrat i racional dels recursos. La revista també publica una entrevista a l'ex ministre d'Agricultura, Luis Atienza, actual president de la Xarxa Elèctrica d'Espanya, en la que subratlla la importància de les energies renovables en el desenvolupament social dels territoris rurals, i una col.laboració del professor de la Universitat Politècnica de València, Raúl Compés sobre la política de desenvolupament territorial.

D'altra banda, el director general d'Agricultura i Desenvolupament Rural del Govern de les Illes Balears, Antoni Perelló Roig, analitza l'aplicació de la Llei de Desenvolupament Sostenible en el context insular balear, on adquireix especial importància la connexió dels sectors agrari i turístic , principalment a través de l'oferta de productes agroalimentaris de qualitat.

La revista inclou com a separata cinc plans de Camins Naturals d'Espanya, amb informació pràctica sobre la seva localització, distància a recórrer, dificultat en el desplaçament i llocs d'interès. Aquests plans corresponen al Camí Natural del riu Segre i pantà d'Utxesa (Catalunya), Camí Natural de la Serra de Sant Quílez (Aragó), Camí Natural d'Itàlica (Andalusia), Camí Natural del Camp de Azálvaro (Castella i Lleó) i Camí natural de Muñigo a Covadonga (Astúries).