Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Ribera d’Ebre s’organitza per “rebrotar”

La Ribera d’Ebre s’organitza per “rebrotar”.

6.000 hectàrees cremades i cinc dies de malson a punt de culminar. Mentre els bombers estabilitzen l’incendi de Torre de l’Espanyol, la Ribera d’Ebre comença a organitzar-se per ressorgir de les cendres. I per fer-ho, les xarxes són un aliat fonamental que els veïns i veïnes no han volgut deixar escapar. Per aquesta raó s’ha impulsat Rebrotem, el compte de Twitter que busca centralitzar i coordinar totes les iniciatives i mostres de suport per ajudar als damnificats per l’incendi.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, i l’alcalde de Flix, Antonio Barbero, han agraït la iniciativa, la qual han qualificat d’excel·lent. “S’ha fet per canalitzar els ajuts, perquè no es dispersin”, ha exposat Carim. La batllessa, a més, ha afegit que l’entitat aglutina tot tipus de col·laboracions, des de les ajudes pel ramader de la Torre de l’Espanyol que va perdre el ramat d’ovelles en l’incendi fins a músics i poetes que volen fer un festival solidari per recollir fons, entre altres ajudes.

A més a més, Carim ha remarcat que el logotip, un disseny del tarragoní Daniel Rull, “representa la nostra manera de ser”. Per la seva banda, el dissenyador ha assenyalat que desitja que la gent es faci seu l’emblema perquè “més enllà de la gestió de l’administració, cal que la gent del territori es cregui el territori i que els de la resta de Catalunya també ho facin perquè quan passen coses d’aquestes ens alertem, però després s’apaga el foc i s’esfuma tota aquesta emoció que hi ha. Cal tirar endavant aquesta zona i altres del sud de Catalunya que estan completament oblidades”.

Més informació: www.rebrotem.cat

FONT: monrural.cat