Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida amplia el seu abast i es consolida com a actiu d’impuls turístic i socioeconòmic del territori

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida amplia el seu abast i es consolida com a actiu d’impuls turístic i socioeconòmic del territori.

L’Associació de Cervesers Artesans de Lleida, entitat que treballa per promocionar el valor afegit i el consum de la cervesa produïda de forma artesanal a Lleida, ha presentat aquest matí les novetats i incorporacions de la Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida, un projecte de territori que s’ha de consolidar com un pols d’impuls turístic i socioeconòmic i dinamitzar l’oferta gastronòmica, cultural i d’oci de la província. La Ruta compta amb el suport i acompanyament de GUSTUM, projecte coordinat per l’Associació Leader de Ponent amb el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

La "Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida" va néixer el 2015 com la primera ruta d’aquest tipus a Catalunya, i en només un any ha incorporat tres microcerveseries, consolidant-se amb set marques molt arrelades al territori. A les quatre que van iniciar el projecte, Cerveseria Matoll, Cerveseria Casa Dalmases, Cerveses Ponent i La Vella Caravana s’hi han afegit Ctretze Pirineus, Cervesa Perot i Cervesa Lo Vilot. Aquestes incorporacions reforcen la cobertura de la Ruta, que amplia el seu abast a un total de cinc comarques: La Noguera, La Segarra, L’Urgell, el Pallars Jussà i el Segrià.

Actualment les microcerveseries adherides a l’"Associació de Cervesers Artesans de Lleida" i a la Ruta elaboren un total de 32 varietats de cervesa, xifra que augmentarà els propers mesos. El 2015 la producció va assolir els 994 hectolitres de cervesa, i l’Associació de Cervesers Artesans de Lleida preveu tancar l’exercici 2016 amb 1.600 hectolitres, un increment de la producció del 61%. La cervesa artesana del territori es consolida així com actiu estratègic per a la província.

La Ruta, un vehicle per descobrir el territori
La "Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida" proposa descobrir la província a partir de la visita a les set microcerveseries adherides. Els obradors obren les portes i mostren el procés d’elaboració, tipologies de cervesa que elaboren i particularitats de la seva proposta. A banda d’aquestes visites guiades, dirigides pels propis cervesers, les microcerveseries ofereixen tasts de cervesa o maridatges amb productes artesanals i de proximitat. Quan comença la Ruta, l’usuari rep un passaport. Si l’omple amb el segell de cada una de les set microcerveseries, obté un regal de l’Associació de Cervesers Artesans de Lleida.

Concebuda com una proposta de territori, la Ruta apropa al visitant a l’oferta cultural, gastronòmica, d’oci i de lleure al voltant de cada obrador, ja que durant la visita els cervesers recomanen activitats de proximitat al visitant, que també es poden trobar a la web de l’Associació de Cervesers Artesana de Lleida www.cerveserslleida.com. La Ruta es referma així com una plataforma aglutinadora de propostes i una eina d’atracció de turisme i de dinamització econòmica i social de la província.

Ampliació de l’agenda d’activitats itinerant de la Ruta de la Cervesa Artesana
Per tal d’aproximar la seva proposta a la ciutadania, l’Associació de Cervesers Artesans de Lleida posa en marxa una agenda itinerant d’activitats durant tot l’any per tota la província, a través de fires i trobades molt vinculades al territori. Aquesta activitat serà constant, i comença els propers dies amb la Fira de Sant Miquel:

  • Setmana de la Cervesa Artesana de Lleida: del 22 al 25 de setembre set locals de la ciutat oferiran una cervesa artesana adherida a l’Associació i una tapa elaborada amb productes locals per 3 euros. Si l’usuari visita els set locals obtindrà una visita i tast a un dels obradors de la Ruta.
  • Fira de la Cervesa Artesana de Lleida: l’Associació organitza l’1 d’octubre aquesta trobada, que combinarà cervesa elaborada artesanalment a la província amb música local en directe, de 18h a 03 hores.

Sobre l’Associació de Cervesers Artesans de Lleida
L’Associació de Cervesers Artesans de Lleida és una entitat formada per set microcerveseries ubicades a la província de Lleida que produeixen cervesa de forma artesanal: Cervesa Perot, Cervesa Lo Vilot Cerveseria Casa Dalmases, Cerveseria Matoll, Cerveses Ponent, Ctretze Pirineus i La Vella Caravana. L’objectiu de l’associació és donar a conèixer el valor afegit dels seus projectes i potenciar el consum de cervesa artesana produïda a la província.

FONT I FOTOGRAFIA: Associació de Cervesers Artesans de Lleida i projecte GUSTUM