Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Televisió d'Astúries estrena "Yo Soy Rural", un programa de la Red Asturiana de Desarrollo Rural

La Televisió del Principat d'Astúries emetrà, a partir d'aquest dissabte dia 6 d'abril, a les 12.30 hores, "Yo Soy Rural", un programa de la Red Asturiana de Desarrollo Rural en col·laboració amb els 11 Grups de Desenvolupament Rural Asturians i Cajastur. 
Al llarg dels seus 13 capítols "Yo Soy Rural" ens mostrarà com, a les comarques rurals, s'estan obrint pas petites i mitjanes empreses gestionades, en la majoria dels casos, per dones i joves que aposten pel futur d'aquests territoris .
 
Nous emprenedors i emprenedores que, sense deixar-se intimidar per la crisi econòmica actual i amb l'important suport de les ajudes econòmiques de l'Eix LEADER del Principat d'Astúries, s'arrisquen amb nous projectes empresarials que estan permetent crear riquesa, ocupació i fixar població en els 67 municipis rurals de la regió.

Les 39 iniciatives empresarials ens demostren que l'autoocupació i la creació de microempreses ofereixen unes perspectives especialment interessants per al medi rural. A través dels testimonis dels nous empresaris i empresàries rurals es deixa constància que viure al camp i treballar per compte propi és una nova manera de vida que, a poc a poc, s'està implantant en el nostre medi rural.
Ramaderia, turisme, hostaleria, agroalimentació, aprofitament forestal, hostaleria, serveis a la població, són alguns dels sectors escollits per emprendre en un medi rural afectat seriosament per la crisi del sector agrícola-ramader i la pèrdua de població.
Iniciatives innovadores que en la majoria dels casos incorporen les noves tecnologies de la informació i la comunicació per fer front a la competitivitat dels mercats.
 
Els 39 projectes són el resultat final d'una idea de negoci que finalment s'ha convertit en realitat gràcies, no només l'esforç, tenacitat i sacrifici del seu promotor, sinó també al suport econòmic i l'assessorament tècnic i personal que han rebut dels onze Grups de Desenvolupament Rural d'Astúries. Associacions aquestes que, assentades a les comarques i integrades per ajuntaments i societat civil, persegueixen crear un teixit empresarial fort, innovador i competitiu en aquests territoris.

Amb la realització del programa Yo Soy Rural es vol explicar que l'Astúries rural és un territori de noves i interessants oportunitats com així ho demostren aquestes experiències que, a partir d'aquest dissabte, la televisió d'Astúries  mostrarà a tots els teleespectadors i teleespectadores de la regió.


FONT: READER (Red Asturiana de Desarrollo Rural)