Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Vansa i Fórnols posa habitatge públic per a primera residència

Jornada de portes obertes a Cornellana.
Jornada de portes obertes a Cornellana

El proper diumenge 30 d’octubre tindrà lloc una jornada de portes obertes al poble de Cornellana per visitar els 9 apartaments per lloguer de primera residència i conèixer els principals recursos de la Vall: el projecte educatiu de l'escola rural, el col·lectiu d'artesans i artesanes, espais culturals i esportius, etc. Aquesta activitat s'adreça a aquelles persones i famílies interessades en instal·lar-se al municipi de la Vansa i Fórnols amb la finalitat de desenvolupar-hi el seu projecte vital i professional.

Aquesta acció comptarà amb l’acompanyament de l’Associació Reviure les Valls per mostrar quins són els serveis i les activitats que es desenvolupen a la vall. Hi haurà diferents trams horaris per poder fer la visita a partir de les 11h del matí i fins les 13h del migdia. Es requereix inscripció prèvia que es pot realitzar en aquest enllaç. Des de l’Ajuntament de la Vansa i Fórnols compten amb un edifici de 9 apartaments per llogar per ús de primera residència. A més, les persones interessades també podran conèixer totes les empreses que ja estan actualment treballant a la vall: Estació d'Esquí, Museu de les Trementinaires, Artesans d'Ossera, etc. 

Des de fa anys, progressivament, l’arrelament i la fixació de la població a les comarques rurals i, especialment als pobles de muntanya, troben en l’habitatge un escull important. Per aquest motiu, aquest municipi està duent a terme diferents iniciatives per afavorir l’arribada de noves persones que vulguin residir a la vall.

Aquesta activitat està organitzada per l’Ajuntament de la Vansa i Fórnols, l’Associació Reviure les Valls i el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, amb finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

FONT: Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya