Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Xarxa de Custòdia del Territori celebra 10 anys de la seva creació

Durant aquests 10 anys de funcionament de la xct s’han assolit molts reptes: s’ha consolidat el model de custòdia del territori (CdT) com a estratègia de conservació, s’ha inclòs la CdT en vàries lleis nacionals i estatals, s’ha treballat per assolir una custòdia de qualitat, s’ha donat assessorament i suport a les entitats de custòdia, s’ha avançat en el reconeixement social d’aquesta estratègia a través del portal web viulaterra.cat i s’ha fet xarxa amb organismes internacionals afins. Actualment la xarxa compta amb més de 150 organitzacions membres associades que treballen en favor de la custòdia del territori i més de 600 acords de custòdia comptabilitzats a Catalunya.

També queden, però, molts reptes per assolir com ara un major reconeixement de la custòdia del territori per part de les administracions públiques, l’aplicació d’incentius fiscals, l’impuls del mercat de custòdia, un major autofinançament o un augment del reconeixement social entre d’altres. Des de la xct seguirem treballant amb compromís, professionalitat, perseverança i il·lusió per assolir-ho.

Agraïm a totes les persones i organitzacions membres de la xct el seu suport, així com al Departament de Territori i Sostenibilitat i la Universitat de Vic, que ens donen suport estructural, i totes aquelles organitzacions que han col·laborat amb la xct durant aquests 10 anys, destacant Fundación Biodiversidad, la Comissió Europea, la Fundació La Caixa, l’Obra Social de Catalunya Caixa (actualment Fundació Catalunya – La Pedrera) i Ashoka.


Com ho celebrem?
Per celebrar aquests 10 anys animem a tothom qui vulgui a que ens faci arribar les seves impressions sobre la tasca de l’entitat i de la custòdia del territori via twitter #10xct o enviant un correu electrònic a asubirana@custodiaterritori.org. Anirem publicant les aportacions en aquesta secció.

Per altra banda es preveu una petita celebració d’aquests 10 anys de la xct a la propera Assemblea Anual de membres prevista pel proper juny i en la 1a trobada de propietaris en custòdia a Catalunya.FONT: nota de premsa de Xarxa Custòdia del Territori