Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

La Xarxa de Dones Rurals i Urbanes de Catalunya debat sobre les línies de treball a seguir

La Xarxa de Dones Rurals i Urbanes de Catalunya s’emmarca dins del projecte pilot de la Red Rural Nacional: “Red de Mujeres  Rurales y Urbanas: Un espacio de desarrollo económico y social”. Catalunya és una de les 9 Comunitats Autònomes que formen part d’aquest projecte.

La “Xarxa de Dones Rurals i Urbanes de Catalunya” es va reunir el passat dia 10 de maig a la seu de l’Institut Català de les Dones, Barcelona, per celebrar un taller–debat amb l’objectiu de definir les línies de treball que haurà de desenvolupar la xarxa en els propers mesos.
L’Associació d ‘iniciatives Rurals de Catalunya és l’entitat encarregada de la coordinació i gestió de la xarxa a nivell català i, juntament amb l’Institut Català de les Dones, van ser els responsables de planificar la primera trobada de la xarxa.

En aquesta reunió van assistir-hi sis representants de les vint associacions amb què compta actualment la xarxa. Així, entre d’altres, van participar en el taller Núria Viñas, gerent de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, que va destacar la importància de convertir aquesta xarxa en un referent; i la presidenta de l’Associació Femenina del Medi Rural AMFAR Catalunya, Rosa Pruna, que va subratllar que es tracta d’una oportunitat única per les dones.
Per la seva banda, Imma Álvarez, representant de la Fundació Maria Aurèlia Capmany, va recalcar la importància de la xarxa com a punt de trobada de totes les associacions de dones.  I, Mònica Aldegunde, representant de “Colectivo” Dona Terra, va manifestar la necessitat de delimitar uns objectius comuns a totes les entitats membres de la xarxa per a poder treballar conjuntament.

La accions que desenvoluparà la xarxa catalana giraran entorn l’emprenedoria i el treball en xarxa. El taller-debat va posar de manifest la importància de difondre el paper que juguen les xarxes socials actualment, i el gran actiu que aquestes suposen per les dones emprenedores, ja siguin de l’àmbit rural o urbà.
En la trobada, es va recordar la importància de sumar els esforços de les totes les associacions de dones que formen part de la xarxa per enfortir i millorar les seves capacitats. Aquest projecte doncs, és l’eina que ha d’ajudar a fer tangible aquest objectiu.