Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Bona acollida dels cinc seminaris en línia sobre emprenedoria agroalimentària impulsats per la XEMAC

Durant el passat mes de febrer, es van realitzar un seguit de trobades en línia en el marc del cicle 'Eines per a l’emprenedoria agroalimentària'. Organitzats per la XEMAC, l’objectiu principal ha estat oferir alguns instruments bàsics, tècnics i pràctics a persones emprenedores que s’incorporen al sector.

Seminari "Com construir una marca de valor i comunicar-la digitalment?" d'Eva Torrents.
Seminari "Com construir una marca de valor i comunicar-la digitalment?" d'Eva Torrents

El tret de sortida el va donar l’Albert Cañigueral, connector d'OuiShare, amb una ponència que, en un principi, podia semblar no tenir a veure amb el sector agroalimentari. Cañigueral va aportar experiències d’espais de treball compartit, que van servir per a donar una visió diferent de la dinamització d’espais com, per exemple, els obradors compartits. Bosco Soler, creador de SinOficina.com, i Humbert Clotet, fundador de Fiu House, van fer que les persones participants li donessin una volta a la percepció de treballar en entorns col·lectius, però en projectes individuals, suggerint conceptes com la 'coopetició', competir col·laborant.

Les altres jornades, més tècniques i impartides pels assessors del projecte, van estar enfocades en els quatre àmbits que, en un principi, es creuen necessaris per a la persona emprenedora: models de negoci, models de producció, tràmits i normativa i màrqueting i digitalització. Totes quatre van tenir una gran acollida i van ser un èxit de participació, tot i ser la primera edició del cicle.

  • 4 de febrer: Albert Cañigueral, connector d'OuiShare: "Si ja compartim espais de treball, què més podem compartir?", amb les experiències de Bosco Soler, creador de SinOficina.com, Humbert Clotet, fundador de Fiu House, i Jordi Giné, responsable dels vivers de Concactiva.
  • 9 de febrer: Judith Saus, assessora en projectes emprenedors: "De la idea al model de negoci: elements clau a l’hora d’engegar un projecte emprenedor".
  • 11 de febrer: Jordi Puig, ambientòleg i assessor agrari: "Recursos clau i condicionants d’entorn a tenir en compte a l’hora d’iniciar un projecte agroecològic".
  • 16 de febrer: Mariona Rota, assessora tècnica: "Requisits i tràmits per a posar en marxa un obrador agroalimentari".
  • 18 febrer: Eva Torrents, experta en comunicació i màrqueting: "Com construir una marca de valor i comunicar-la digitalment?".