Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L'Associació de Dones del Món Rural crea un premi per reconèixer la trajectòria de les dones del món rural

La primera edició d'aquests guardons es celebrarà en el marc del "I Congrés de l’Associació de Dones del Món Rural". ARCA, en representació dels Grups d'Acció Local de Catalunya, formarà part del jurat dels premis juntament amb altres vuit entitats representatives del sector.

L'Associació de Dones del Món Rural crea un premi per reconèixer la trajectòria de les dones del món rural.

En el marc del I Congrés de l’Associació de Dones del Món Rural “Dones del Món Rural, el motor de canvi del sector primari. La gestió hídrica i econòmica com a reptes de futur”, que se celebra el dia 16 de novembre a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages), es farà un reconeixement a la trajectòria d’una dona del món rural.

A continuació, s’especifiquen les bases legals per poder proposar candidates per a aquesta distinció.

PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES
La presentació de candidatures pel reconeixement a una dona del món rural està oberta a tothom. Per fer-ho, cal enviar un correu electrònic a dones@donesmonrural.cat amb la següent informació:

REQUISITS PER AL RECONEIXEMENT
La candidata que es proposa per a rebre el reconeixement, s’ha de tractar d’una figura que hagi contribuït a la posada en valor de la dona dins el sector primari, i es tindran en compte aspectes com l’emprenedoria, el lideratge, la innovació i la singularitat.

TERMINI DE PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES
El termini de presentació de les candidatures per al reconeixement a la trajectòria d’una dona del món rural és el dia 23 d’octubre del 2023. Un cop passat el termini, no s’acceptaran candidatures.

EL JURAT
Hi haurà un jurat professional format per un representant de cada una de les següents entitats:

  • Associació de les Dones del Món Rural
  • Associació Catalana de Dones de la Mar
  • Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA)
  • Associació pel Desenvolupament Rural amb Mirada de Dona
  • Associació d'Entitats Assessores Agràries de Catalunya
  • Federació Catalana de la Raça Bruna dels Pirineus
  • Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
  • Col·lectiu REM
  • Referent dels grups d'acció territorial per a les dones rurals del Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació

LA DISTINCIÓ
Un cop el jurat hagi decidit la candidatura guanyadora, el dia del Congrés se li atorgarà una distinció com a reconeixement. Aquesta distinció es tracta d'una obra en ferro i pedra, creada per dos artistes locals: Rafael Esteruelas, el ferrer, i Xavier Sole, el picapedrer. La figura estarà formada pel logotip de l'Associació de les Dones del Món Rural, fet de ferro, i elements de pedra que representen el territori.


Bases Legals - RECONEIXEMENT A LA TRAJECTÒRIA D'UNA DONA DEL MÓN RURAL