Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

L'Associació LEADER Ripollès Ges Bisaura presenta una guia de comunitats energètiques

La urgència climàtica exigeix una actuació ràpida que passa per una massiva introducció de renovables, però la transició energètica no es redueix només a la substitució de fonts d’energia fòssil per les d’origen renovable, és a dir, no és només un canvi de tecnologia de generació elèctrica. La transició energètica comporta un canvi tecnològic a tots els nivells de generació, distribució i utilització d’energia, i encara més un canvi de model energètic que atorgui una posició activa i predominant a l’usuari i aposti per una generació "de Km.0".

Jornada tècnica en línia 'Comunitats energètiques locals. Guia per a l'Administració Local'.
Jornada tècnica en línia 'Comunitats energètiques locals. Guia per a l'Administració Local'

Les comunitats energètiques ciutadanes són un actor nou que desperta un notable interès per la seva potencialitat d’esdevenir un vehicle per ampliar les bases i la participació en la transició energètica. A més, tenen un valor estratègic innegable, des de diversos angles: democratització i empoderament, millora de condicions econòmiques per al ciutadà-usuari de l’energia i augment de la flexibilitat en el sistema elèctric.

En aquest marc, el pròxim dimecres 27 de gener, de 16 a 17.30 hores, l'Associació LEADER Ripollès Ges Bisaura, amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, organitza la jornada tècnica en línia 'Comunitats energètiques locals. Guia per a l'Administració Local'. El Grup d'Acció Local presentarà una guia que ha elaborat, en la qual es realitza un estudi i una presentació de diferents maneres de potenciar les comunitats energètiques.

Programa

Inscripcions