Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Leader mobilitza més de 9 milions d'euros d'inversió entre l'Alt Camp, la Conca de Barberà i els municipis de l'Anoia

El dia 30 de novembre es va tancar l’admissió de sol·licituds de subvenció de l’eix 4 amb metodologia Leader, per l’anualitat 2011, que gestiona el Consorci de Desenvolupament de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia.  

S’han presentat 44 propostes amb una inversió de 9 milions d’euros. Aquests projectes sol·liciten ajudes  per import de 3.5 milions d’euros que representa 2.36 vegades el pressupost disponible que per l’anualitat 2011 es de 1.467.300 euros.

Destaca el en aquesta anualitat el dinamisme dels projectes de les mesures de Millora de processos de transformació i comercialització de productes agraris i la mesura de Microempreses amb un 34% de les sol·licituds per cadascuna d’elles, mentre que els projectes de Foment d’activitats turístiques representen el 18% de les sol·licituds.

Ara les propostes seran analitzades i es verificarà la documentació per posteriorment poder-les avaluar i proposar la subvenció que rebrà cada projecte.

Fins a la data Leader ja ha subvencionat 36 projectes amb gairebé 2 milions d’euros. Els diners Leader son facilitats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca Alimentació i Medi Natural, a través de la Direcció General de Desenvolupament Rural,  amb cofinançament de la UE a través dels fons FEADER.

Les oficines de gestió estan situades a CONCACTIVA pels projectes de la comarca de la Conca de Barberà i Anoia i al Consell Comarcal de l’Alt Camp pels projectes de la comarca de l’Alt Camp.

 Es recorda que els projectes que no s’han acollit a aquesta convocatòria i que volen iniciar properament les inversions realitzin una presol·licitud i s’informin a les oficines de gestió per veure les possibilitats de ser inclosos en la propera convocatòria.