Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Les escoles de pastors de l'Estat al Ripollès

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura ha entrat a formar part del projecte de cooperació de la Red Rural Nacional anomenat “Escuelas de Pastores en Red”, del qual formen part altres entitats d’Andalusia, Cantàbria, les illes Canàries, Castella-la Manxa, Múrcia, País Basc i Astúries. L’Associació hi representarà les escoles de Catalunya, entre elles, l’Escola de Pastors del Pallars.

El projecte busca generar sinèrgies entre els projectes formatius de pastors engegats arreu de l’Estat amb la idea de transferir experiències per a una millora significativa de la ramaderia extensiva de l’Estat, afavorir la professionalitat i millorar la sensibilitat de l’opinió pública respecte als pastors. En el marc d’aquest projecte, del 23 al 26 d’octubre, passarà pel Ripollès un grup d’entre 20 i 30 representants dels sectors ramaders, docents d’escoles i cursos de pastors d’aquests diferents territoris de l’Estat.

Dins el programa de la visita hi haurà una sessió de treball al Consorci Ripollès Desenvolupament (dilluns 24 d’octubre a les 9 del matí), visites tècniques a empreses i explotacions del Ripollès, la Garrotxa i Osona, una segona sessió de treball al Castell de Montesquiu (dimarts 25 d’octubre a les 9 del matí) i una reunió de coordinació del projecte.