Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Les Escoles de Pastors de l'Estat intercanvien experiències al Ripollès per dignificar la professió

Les Escoles de Pastors de l'Estat intercanvien experiències al Ripollès per dignificar la professió.

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida al projecte de cooperació "Escuelas de Pastores en Red" amb un acte de benvinguda i una primera sessió de treball a Ripoll, a la seu del Consorci Ripollès Desenvolupament. En el projecte hi participa el grup d'acció local Associació per la Gestió del programa Leader Ripollès Ges Bisaura, com a representant de les escoles de pastors catalanes, juntament amb altres grups d'acció local d'Andalusia, Cantàbria, les Illes Canàries, Castella-La Manxa, Múrcia, País Basc i Astúries.

Una trentena de representants d'aquestes entitats s'han desplaçat al Ripollès per fer un primer intercanvi d'experiències en una estada que durarà fins al dimecres 26 d'octubre.

Els ha donat la benvinguda el delegat de Govern a Girona, Eudald Casadesús, que ha destacat la importància de projectes com aquest per dignificar la professió de pastor. També hi eren Miquel Rovira, president del Consell Comarcal del Ripollès i del grup Leader del Ripollès Ges Bisaura; Josep Mª Farrés, president del Consorci Ripollès Desenvolupament i Joan Casas, cap de l'oficina comarcal del Departament d'Agricultura al Ripollès, que els ha fet una primera radiografia de com es distribueix l'activitat ramadera a la comarca.

Segons Albert Puigvert, gerent de l'Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura, "aquest projecte ha de servir per fomentar intercanvis entre els territoris, sobretot de mètodes formatius encaminats a professionalitzar i donar un valor afegit a la professió. Volem que els i les joves hi tinguin entrada i amb aquest treball conjunt ens podem ajudar a agafar idees per donar vida als nostres territoris a través d'aquest sector". En el transcurs de la visita, les delegacions d'Escoles de Pastors de l'Estat faran un parell de sessions de treball i tindran ocasió de fer visites tècniques, entre altres, a l'empresa Pirinat de Campdevànol o a la cooperativa agrària La Fageda de Santa Pau i a empreses i explotacions d'Osona i el Lluçanès.

Per part del Ripollès, se'ls aportarà l'experiència formativa del curs de gestió i maneig per als i les emprenedores del sector oví, que el novembre engegarà la segona edició; l'experiència en creació d'associacions agroalimentàries i ramaderes, com l'Associació de Pastors del Ripollès, per poder treballar conjuntament en projectes comuns, i se'ls explicarà el treball per a la creació de productes alimentaris de qualitat del Ripollès sota la marca de garantia Producte del Ripollès.

Font de informació: Associació per la Gestió del programa Leader Ripollès Ges Bisaura i servei de comunicació del Consell Comarcal del Ripollès.

Més informació:

Associació per la Gestió del programa Leader Ripollès Ges Bisaura

P.I. Els Pintors. c/ Joan Miró, 2-4. Ripoll

Tel. 972 704 499

leader@ripollesgesbisaura.org

www.ripollesgesbisaura.org